potřebuji poradit začínam

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
Tehir
Stálý člen
Reputace: 1
Obrázky: 0

Re: potřebuji poradit začínam

Příspěvekod Tehir » 14 čer 2014 08:33

1) Dej je ven, za okno nebo na balkon, jestli máš možnost, víc toho asi taky neporadím. A počítej s tím, že po přesazen nějakou dobu moc rychle neporostou, asi budou dělat kořenový systém a teprv pak se rozjedou.
2) Některé rostliny si možná myslí, že plod ještě neutáhnou (kecají, vyrostla mi paprika i na 15 cm koříku s pěti listama, který předtím sežral slimák), dej je na slunce, přes sklo neprojdou potřebné vlnové délky záření.
3) a 4) Nevím, poznám tak maximálně mšice, srry
5) Já nejsem žádnej borec v pěstování a mám jiné druhy, ale největší má tak 60 cm (habanero), ale mám je vytáhlé s málo listy. Teprv teď, co je to pěkné počasí, začínají trochu košatět. Některé druhy už mi kvetou, hlavně ty rychle zrající a balkonové (loco, thanksgiving, costeno amarillo), habanera a jalapena mají zatím jen spoustu poupat. Btw. mám je venku.

Můžeš mrknout do galerií ostatních, nejsou všichni borci se skleníkem a listama jako lopuch, najdou se i nadšení amatéři, kteří mají rostliny tvého (a mého) typu, trochu chcípáčky, ale milované. :)

kadett
Nový člen
Reputace: 0

Příspěvekod kadett » 17 čer 2014 19:35

Má cenu když zalívám kytku cca jednou za 5 dní ještě list ykytky pokropit jemně rozprašovačem nebo to nemá vůbec smysl?

Obrázek

proki73
Moderátor
Reputace: 36

Příspěvekod proki73 » 17 čer 2014 19:41

kadett píše:Má cenu když zalívám kytku cca jednou za 5 dní ještě list ykytky pokropit jemně rozprašovačem nebo to nemá vůbec smysl?

Obrázek
kropení je zbytečné

Magic
Nový člen

Příspěvekod Magic » 19 čer 2014 16:51

Ahoj, zajímalo by mě, co se děje. :D
Obrázek
Všechny ostatní plody jsou normální, jenom tenhle prostě šnekovatí... Neví někdo proč?
Jedná se o Beros (C. Annum).

Filichilli
Stálý člen
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Filichilli » 19 čer 2014 21:48

Ahoj, jeden plod nic neznačí, může to být víc důvodů. Pokud Ti to bude dělat u více plodů, podívej se po sviluškách, roztočích, pokud vše včetně zalévání a hnojení i teploty je v pořádku a nejsou přítomni žádní škůdci, může to být i genetickou mutací.

Nicklas
Nový člen

Příspěvekod Nicklas » 25 čer 2014 01:03

Vy už máte plody ?? A koukám že na další fotce kytka má docela dost květů...Sakra kde to u mě vázne. Dokáže mi někdo poradit..Výška kytek neni mála, ale mají malo květů a plody žádný. ..Díky

proki73
Moderátor
Reputace: 36

Příspěvekod proki73 » 25 čer 2014 12:36

Nicklas píše:Vy už máte plody ?? A koukám že na další fotce kytka má docela dost květů...Sakra kde to u mě vázne. Dokáže mi někdo poradit..Výška kytek neni mála, ale mají malo květů a plody žádný. ..Díky
Přidej hnojivo z velkou částí fosforu a draslíku a uvidíš jak nasadí poupata

Nicklas
Nový člen

Příspěvekod Nicklas » 25 čer 2014 14:37

No přidal jsem jim asi pred měsícem slepičinec a občas chilli focus. Zase nevim jestli to je málo ale abych to nepřehnojil..

Zpět na „Začátečnický koutek“