vůbec nehnojím, za měsíc to dostalo jen 2x lignohumát.. (a to co je v substrátu na papriky s perlitem..)
možná spíš to přelití, na dotek je ta hlína vlhká, přítelkyně to vidí na přelití... nechám to víc vyschnout a uvidím..
potřebuji poradit začínam
-
- Nový člen
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
-
- Nováček
Re: potřebuji poradit začínam
ahhhoj hm jak pak dosahnu toho,aby kytka byla obsypana hafo plodama a ne jen par paprickama,?diky za odpoved
Vzhledem k tomu, že otázka je dost obecná, bude obecná i odpověď:borek sirlo píše:ahhhoj hm jak pak dosahnu toho,aby kytka byla obsypana hafo plodama a ne jen par paprickama,?diky za odpoved
1) Seženeš si dobře pěstovatelný druh
2) Vysadíš brzy sazenice za okno na předpěstování
3) Zajistíš jim ideální podmínky (teplo, světlo, lehkou půdu, květináč nad 10l -některé potřebují 20 a více litrů, aby úroda vůbec za něco stála-, přiměřenou zálivku, ochranu proti škůdcům a plísním, pokud se objeví)
4) Budeš se modlit za pěkné léto
5) Budeš hnojit podle návodu na pixle vhodným hnojivem (něco na rajčata a papriky nebo chilli focus)
6) Budeš vyštipávat květy, dokud rostlina nebude dostatečně velká a rozvětvená, aby uživila velké množství květů a plodů. Čím větší bude, než jí pustíš kvést, tím líp.
7) Budeš jí číst před spaním pohádky...

Další možnost je vystrčit jí ven jakmile se trochu oteplí a doufat, že zafunguje pravidlo, že nejhloupější sedlák má největší brambory. Což asi platí jen v případě brambor, ale přehnaná péče taky škodí (hlavně přelití a přehnojení).
- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
Jo jo...měl jsem doma nějaký počet náročnějších i méně náročných papriček od srpna minulého roku pod umělým osvětlením a papriky sice plodily, ale jen střídmě a náročnějším druhům stále upadávali květy. Pak jsem získal do pronájmu zahrádku, ke konci dubna jsem papriky šoupnul do foliáku a jelikož jsem většinu pozornosti soustředil na nově pěstované sazenice, tak jsem se o ty starší rostliny moc nestaral, v půlce května jsem je vyšoupnul ven a nechal svému osudu...no a světe div se rosltliny typu Piquin, Medusa, Barbere coffee brown atd se obsypaly plody.... no a náročnější rostliny alá Jolokie, Habanera atd přestali schazovat květy a začali ploditTehir píše: Další možnost je vystrčit jí ven jakmile se trochu oteplí a doufat, že zafunguje pravidlo, že nejhloupější sedlák má největší brambory. Což asi platí jen v případě brambor, ale přehnaná péče taky škodí (hlavně přelití a přehnojení).

http://www.foto-tapety.cz
-
- Nový člen
tak zítra se chystám na finální výsev do nádob.. jaký dávat vrstvy a množství hnoje?
dole štěrk 4 cm.. pak mám smíchán substrát paprika-perlit 1:3.... kolik mám dát granulovaného kravského hoštického?
zespoda na štěrk 4 cm substrátu, pak kolik hnoje? zase substrát, zase hnůj, substrát a sazenici? (tzn. 2 vrstvy substrátu pod tím?)..
nerad bych to nejak spálil nebo splachoval do hajzlu...
dole štěrk 4 cm.. pak mám smíchán substrát paprika-perlit 1:3.... kolik mám dát granulovaného kravského hoštického?
zespoda na štěrk 4 cm substrátu, pak kolik hnoje? zase substrát, zase hnůj, substrát a sazenici? (tzn. 2 vrstvy substrátu pod tím?)..
nerad bych to nejak spálil nebo splachoval do hajzlu...
Jak opylováváte? postačí pofoukat nebo zatřepat s kytkou?Díky
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
Postačí....pokud je máš venku ..příroda si poradí sama...kadett píše:Jak opylováváte? postačí pofoukat nebo zatřepat s kytkou?Díky

Dávám ven a předpokládám, že se o sebe postarají, jak budou umět, ale jinak stačí strčit do větvičky s květem, aby se "vysypal".kadett píše:Jak opylováváte? postačí pofoukat nebo zatřepat s kytkou?Díky