potřebuji poradit začínam

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
PetrNovak71
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: potřebuji poradit začínam

Příspěvekod PetrNovak71 » 01 čer 2014 14:58

vůbec nehnojím, za měsíc to dostalo jen 2x lignohumát.. (a to co je v substrátu na papriky s perlitem..)

možná spíš to přelití, na dotek je ta hlína vlhká, přítelkyně to vidí na přelití... nechám to víc vyschnout a uvidím..

borek sirlo
Nováček

Příspěvekod borek sirlo » 05 čer 2014 15:57

ahhhoj hm jak pak dosahnu toho,aby kytka byla obsypana hafo plodama a ne jen par paprickama,?diky za odpoved

Tehir
Stálý člen
Reputace: 1

Příspěvekod Tehir » 05 čer 2014 17:08

borek sirlo píše:ahhhoj hm jak pak dosahnu toho,aby kytka byla obsypana hafo plodama a ne jen par paprickama,?diky za odpoved
Vzhledem k tomu, že otázka je dost obecná, bude obecná i odpověď:
1) Seženeš si dobře pěstovatelný druh
2) Vysadíš brzy sazenice za okno na předpěstování
3) Zajistíš jim ideální podmínky (teplo, světlo, lehkou půdu, květináč nad 10l -některé potřebují 20 a více litrů, aby úroda vůbec za něco stála-, přiměřenou zálivku, ochranu proti škůdcům a plísním, pokud se objeví)
4) Budeš se modlit za pěkné léto
5) Budeš hnojit podle návodu na pixle vhodným hnojivem (něco na rajčata a papriky nebo chilli focus)
6) Budeš vyštipávat květy, dokud rostlina nebude dostatečně velká a rozvětvená, aby uživila velké množství květů a plodů. Čím větší bude, než jí pustíš kvést, tím líp.
7) Budeš jí číst před spaním pohádky... :) Ne, pohádky ne, ale už mě nic dalšího nenapadá.

Další možnost je vystrčit jí ven jakmile se trochu oteplí a doufat, že zafunguje pravidlo, že nejhloupější sedlák má největší brambory. Což asi platí jen v případě brambor, ale přehnaná péče taky škodí (hlavně přelití a přehnojení).

chilli-max
Stálý člen
Reputace: 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chilli-max » 05 čer 2014 20:45

Tehir píše: Další možnost je vystrčit jí ven jakmile se trochu oteplí a doufat, že zafunguje pravidlo, že nejhloupější sedlák má největší brambory. Což asi platí jen v případě brambor, ale přehnaná péče taky škodí (hlavně přelití a přehnojení).
Jo jo...měl jsem doma nějaký počet náročnějších i méně náročných papriček od srpna minulého roku pod umělým osvětlením a papriky sice plodily, ale jen střídmě a náročnějším druhům stále upadávali květy. Pak jsem získal do pronájmu zahrádku, ke konci dubna jsem papriky šoupnul do foliáku a jelikož jsem většinu pozornosti soustředil na nově pěstované sazenice, tak jsem se o ty starší rostliny moc nestaral, v půlce května jsem je vyšoupnul ven a nechal svému osudu...no a světe div se rosltliny typu Piquin, Medusa, Barbere coffee brown atd se obsypaly plody.... no a náročnější rostliny alá Jolokie, Habanera atd přestali schazovat květy a začali plodit :-)) Prostě to přirozené klima dělá divy.
http://www.foto-tapety.cz

PetrNovak71
Nový člen

Příspěvekod PetrNovak71 » 06 čer 2014 21:19

tak zítra se chystám na finální výsev do nádob.. jaký dávat vrstvy a množství hnoje?

dole štěrk 4 cm.. pak mám smíchán substrát paprika-perlit 1:3.... kolik mám dát granulovaného kravského hoštického?

zespoda na štěrk 4 cm substrátu, pak kolik hnoje? zase substrát, zase hnůj, substrát a sazenici? (tzn. 2 vrstvy substrátu pod tím?)..

nerad bych to nejak spálil nebo splachoval do hajzlu...

kadett
Nový člen

Příspěvekod kadett » 08 čer 2014 14:10

Jak opylováváte? postačí pofoukat nebo zatřepat s kytkou?Díky

Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159

Příspěvekod Dr.Pedr » 08 čer 2014 14:14

kadett píše:Jak opylováváte? postačí pofoukat nebo zatřepat s kytkou?Díky
Postačí....pokud je máš venku ..příroda si poradí sama... :tiphat:

Tehir
Stálý člen
Reputace: 1

Příspěvekod Tehir » 08 čer 2014 14:34

kadett píše:Jak opylováváte? postačí pofoukat nebo zatřepat s kytkou?Díky
Dávám ven a předpokládám, že se o sebe postarají, jak budou umět, ale jinak stačí strčit do větvičky s květem, aby se "vysypal".

Zpět na „Začátečnický koutek“