Kolik má mít rostlinka místa?

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159
Obrázky: 0

Re: Kolik má mít rostlinka místa?

Příspěvekod Dr.Pedr » 03 kvě 2014 10:39

proki73 píše:
Dr.Pedr píše:
Easter Bunny píše:Jj, díky. Zatím to naházím do velkejch květináčů a kyblíků, které už každý v mém okolí pro mě shání :-D. Méně perspektivní rostlinky poté zasázím do země :-).
Rád bych si také nechal poradit - do jaký hlíny to mám sadit? Někde jsem četl, že do hlíny mám přidat písek, prospěje to něčemu? Hnojivo mám přímo na papriky a slepičince od slepic, tak doufám v dobrou úrodu :-)
Do zeminy(substrátů) se běžně přidává písek je to kvůli vzdušnosti,lehkosti a propustnosti.Písek se též přidává na záhony kde je těžší ( jílovitá ) půda... :tiphat:

PS: Jednoduše řečeno jílovitá půda má po dešti sklon k zamokření a konkr. u paprik ti budou hnít kořínky...do květníků klidně můžeš nahradit písek agroperlitem (akorát to zacvakáš cca 3 litry za 35 .- ). Perlit má navíc výhodu tepelné izolace a díky poréznosti i držení vláhy.
tak to by mě zajímalo jakej písek se používá nikdy jsem otom neslišel a použít žlutý písek je hloupost takže mě napará jen křemičitý písek ale i tak písek je kamenivo bez jakích koly dutin takže proto je oběmová hmotnost hodně vysoká a proto je loupost aby něco provzdušnil nebo odlehčil takže jediná možnost je ta propustnost takže dle mého názoru je to zbytečnost a stráta času :dunno:
Mrkni na to Proki...a uč se ! :thumbup:
http://www.keliwood.cz/aktuality/druhy- ... -dil-prvni" onclick="window.open(this.href);return false;

Easter Bunny
Nový člen
Reputace: 0

Příspěvekod Easter Bunny » 03 kvě 2014 12:39

Díky za odkaz, také na to mrknu. :-)
Pro skrytí nechtěných a překážejících reklam použijte například doplněk "AdBlock".

proki73
Moderátor
Reputace: 36

Příspěvekod proki73 » 03 kvě 2014 13:21

[/quote]

Mrkni na to Proki...a uč se ! :thumbup:
http://www.keliwood.cz/aktuality/druhy- ... -dil-prvni" onclick="window.open(this.href);return false;[/quote]
ok ok veřejně se omlouvám :thumbup: ale i tak stím je víc starostí než užitku tady je napsáno co je třeba dodávat aby vše rostlo jak má :) kolik živin a humusu hnojiv a vody je potřeba http://zahradni-trvalky.cz/tag/piscita-puda/" onclick="window.open(this.href);return false; takže pořád je na tom lépe klasická kompostová půda z příměsí liaporu nebo perlitu je stím méně starosti a ve výsledku to víjde i levněji :) rád se učím nové věci takže jsem rád že ses ozval :respect:

Easter Bunny
Nový člen

Příspěvekod Easter Bunny » 03 kvě 2014 14:08

Přimícháním trochy písku a perlitu a bio hlíny do zahradnického substrátu nic nepokazím, ne? :-)
Pro skrytí nechtěných a překážejících reklam použijte například doplněk "AdBlock".

proki73
Moderátor

Příspěvekod proki73 » 03 kvě 2014 14:20

Easter Bunny píše:Přimícháním trochy písku a perlitu a bio hlíny do zahradnického substrátu nic nepokazím, ne? :-)
nic nezkazíš ale pokud tam budeš dávat perlit tak je písek zbytečný :wave:

inferno
Nový člen

Příspěvekod inferno » 03 kvě 2014 14:23

a aky je rozdiel v agroperlite a perlite kupenym v stavebninach?

Easter Bunny
Nový člen

Příspěvekod Easter Bunny » 03 kvě 2014 14:48

Rozdíl je v ceně :-D :-D...
Perlitu jsem koupil 3l, písku máme "plnou zahradu", takže to smíchám :-)

proki73
Moderátor

Příspěvekod proki73 » 03 kvě 2014 22:21

Easter Bunny píše:Rozdíl je v ceně :-D :-D...
Perlitu jsem koupil 3l, písku máme "plnou zahradu", takže to smíchám :-)
stačí zajet do stavebnin a koupíš 50l perlitu za 200kč :D a né 3l to máš tak do jednovo velkého květníku :D

Zpět na „Začátečnický koutek“