Mrkni na to Proki...a uč se !proki73 píše:tak to by mě zajímalo jakej písek se používá nikdy jsem otom neslišel a použít žlutý písek je hloupost takže mě napará jen křemičitý písek ale i tak písek je kamenivo bez jakích koly dutin takže proto je oběmová hmotnost hodně vysoká a proto je loupost aby něco provzdušnil nebo odlehčil takže jediná možnost je ta propustnost takže dle mého názoru je to zbytečnost a stráta časuDr.Pedr píše:Do zeminy(substrátů) se běžně přidává písek je to kvůli vzdušnosti,lehkosti a propustnosti.Písek se též přidává na záhony kde je těžší ( jílovitá ) půda...Easter Bunny píše:Jj, díky. Zatím to naházím do velkejch květináčů a kyblíků, které už každý v mém okolí pro mě shání. Méně perspektivní rostlinky poté zasázím do země
.
Rád bych si také nechal poradit - do jaký hlíny to mám sadit? Někde jsem četl, že do hlíny mám přidat písek, prospěje to něčemu? Hnojivo mám přímo na papriky a slepičince od slepic, tak doufám v dobrou úrodu
PS: Jednoduše řečeno jílovitá půda má po dešti sklon k zamokření a konkr. u paprik ti budou hnít kořínky...do květníků klidně můžeš nahradit písek agroperlitem (akorát to zacvakáš cca 3 litry za 35 .- ). Perlit má navíc výhodu tepelné izolace a díky poréznosti i držení vláhy.

http://www.keliwood.cz/aktuality/druhy- ... -dil-prvni" onclick="window.open(this.href);return false;