Něžně pálivá dobrůtka

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
Tehir
Stálý člen
Reputace: 1
Obrázky: 0

Re: Něžně pálivá dobrůtka

Příspěvekod Tehir » 25 říj 2013 14:51

terez888 píše:
ondrash píše:Jalapeňo a pálí něžně? Really? Nevím, jestli jsem měl nějakou extra výživnou půdu, ale po jednom zralým kousku bych tancoval kozáčka hodinu v kuse. To bylo od seminka-chili.cz.
No ja nevim, nejsem odbornik, ale napr. Jalapeno Early ma palivost 6000 SHU, takze mi to oproti Moruze a podobnym, s palivosti 2 miliony a vice, pripada pomerne nezne. Je treba si uvedomit, ze jsme na Chilli foru, takze jestli i tohle je moc, tak asi neni treba trapit se konzumaci chilli... :firychil:
Tak já tě podpořím, jalapeňo pálí dost, ale když se tepelně upraví nebo do něčeho přidá, je to ok, do omáčky a na maso jdou třeba vynikající. Říkala jsem si, že mě místní pravověrci nejspíš upálí za nemilování jejich stylu jídla a už je to tady. :)
Papriky jsou krásné rostliny a mají i hezké a užitečné plody a je dobře, že si každý může vybrat tu svoji.

terez888
Nový člen
Reputace: 0

Příspěvekod terez888 » 25 říj 2013 18:10

Ja jsem to tak nemyslela :-), je to jenom muj nazor a jalapeno mi fakt chutna a moje pusa taky neni zrovna nejodolnejsi. Taky ho nejim samotny, ale do testovin nebo tortil je to podle me nejlepsi chutovej doplnek.. :cooking:

bremic
Stálý člen
Reputace: 3

Příspěvekod bremic » 25 říj 2013 18:25

Přemýšlím jakou udělat dobrůtku z TMS. Svým způsobem je taky něžně pálivá :angry1:

Tehir
Stálý člen

Příspěvekod Tehir » 26 říj 2013 08:07

Nemám třeba vůbec ráda klasickou papriku (nepálivou), ale chilli papričky mají úplně jinou chuť. Jsou takový koncentrovaný, nevím, jak jinak bych to poprala. Z pálivých věcí si potrpím na různé exotické sladké omáčky. To jsem schopná si nalít i na rohlík s máslem.

franta599
Stálý člen

Příspěvekod franta599 » 26 říj 2013 20:28

Ono nežně pálivá je da se rict každa zaleži na to v jakem množství je podávná :) i ty nejvetsi dáblice jako tms když se jich da trošku nadrcenych do masa joj jenom to krasně hřeje takže pak už jde jenom o ruzny specificky chutě ruznych papriček palivost redukovat mžnostvím chut maji všechny hodne výraznou takže i v malem množství jsou dost citit

Gygabite
Stálý člen
Reputace: 99

Příspěvekod Gygabite » 27 říj 2013 00:09

Tehir píše: Z pálivých věcí si potrpím na různé exotické sladké omáčky. To jsem schopná si nalít i na rohlík s máslem.

To je NÁPAD!!!Nalit na rohlik s maslem by me to nenapadlo.Koupil jsem si Grim's reaper pestilence a ta je sladka kokosova s pul miionovim extraktem.Budu delat palacimky a upecu s ni i nejaky dortik ale rozhodne to vyskousim i takhle.Dekuji.

A k tomu jakou papriku pestovat?Vcera jsem dostal Rocoto grande picante.Plody byly sice mensi kvuli pozdnimu vysevu ale nevim jak to kamos udelal byly ukrutne stavnate.Rocoto je jedna s paprik ktera strasne hraje chutemi a i dobre voni.Je ale o neco palivejsi nez Jalapeno. :angry1:

A jeste k tomu co psal Franta599:ANO mnozstvi je rozhodujici ale je to jen jeden s mnoha faktoru.Hodne zalezi i na tom kdo je jak "kovanej". :firy:
Obcas si dam i neco co nepali jako treba kafe nebo caj!!!

Zpět na „Začátečnický koutek“