Tak já tě podpořím, jalapeňo pálí dost, ale když se tepelně upraví nebo do něčeho přidá, je to ok, do omáčky a na maso jdou třeba vynikající. Říkala jsem si, že mě místní pravověrci nejspíš upálí za nemilování jejich stylu jídla a už je to tady.terez888 píše:No ja nevim, nejsem odbornik, ale napr. Jalapeno Early ma palivost 6000 SHU, takze mi to oproti Moruze a podobnym, s palivosti 2 miliony a vice, pripada pomerne nezne. Je treba si uvedomit, ze jsme na Chilli foru, takze jestli i tohle je moc, tak asi neni treba trapit se konzumaci chilli...ondrash píše:Jalapeňo a pálí něžně? Really? Nevím, jestli jsem měl nějakou extra výživnou půdu, ale po jednom zralým kousku bych tancoval kozáčka hodinu v kuse. To bylo od seminka-chili.cz.

Papriky jsou krásné rostliny a mají i hezké a užitečné plody a je dobře, že si každý může vybrat tu svoji.