Je to parazit, není to parazit???

Choroby rostlin paprik, škůdci, identifikace, likvidace!
Scoville heat unit
Stálý člen
Reputace: 113
Obrázky: 0

Re: Je to parazit, není to parazit???

Příspěvekod Scoville heat unit » 16 zář 2014 00:49

Zdravím chilli - fandy. :firy:

Myslím, že si sám mohu částečně odpovědět:
1. Opravdu to vypadá, že papričky se tvoří ve vlnách. V poslední se objevilo asi 15 nových papriček. Asi je třeba rostlinku řádně vystresovat (potrápit suchem) nebo nadopovat živinami. :angry1:
2. O velikosti úrody mohu pouze spekulovat. Rostlinka má přes 30 papriček v různých stadiích vývoje. Některé už začínají červenat, tak se snad konečně dočkám RHCP = Red Hot Chilli Pepper! :thumbup:
3. Přešel jsem na minerální hnojivo Kristalon zdravé rajče a paprika. Žádné organominerální hnojivo nemá tak velký obsah minerálů. Léto končí a chci maximalizovat výnos. Výsledek zatím vypadá povzbudivě! :tiphat:

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4521

Příspěvekod MartinS » 16 zář 2014 09:55

Ahoj. Ano mas pravdu. Papricky kvetou a plodi ve vlnach. Sam jsem zaznamenal u nekere i klidne 4 prolinajici se vlny(tzn ze jeste nedozraje a uz rostou nove a rostou i nove kvety....
A to jsem do konce kveta strihal kvety takze cca prvni 2-3 vlny kvetu vubec nepocitam.

Mam uplne standardne na kytce skoro zrale plody, nezrale i kvety.

Pred mesicem jsem ostrihal kvety na Habaneru, aby se kytka nevysilovala a dozraly plody co jsou zelene....
Mno a kytka si to zaridila sama, nahodila znovu kvety a stacil snad jen vikend co jsem to nehlidal a uz jsem tam uvidel male papricky.
Takze ted uz to nestriham a necham to svemu osudu. Nez zacnou mrazy tak dam ty peknejsi keriky dovnitr a pokusim se o prezimovani.

Presel jsem z Chilli focusu take na Kristalon. Pouzivam verzi Plod a Kvet.
Zdrave rajce a paprika mam take koupene ale zatim nebylo treba. Taky jsem si na pristi rok koupil tu treti variantu na rozjezd :-)

Scoville heat unit
Stálý člen

Příspěvekod Scoville heat unit » 17 zář 2014 09:26

Zdravím, jsem rád, že ještě někdo má podobné zkušenosti s vývojem papriček. :tiphat:

Jak jsem už psal, pěstuji indoor / outdoor, tak zkusím vytěžit co nejvyšší první úrodu. Když budou nové papričky na Nový rok, bude dobře. :thumbup:

Kristalon se jeví jako dobrá alternativa. Akorát se nesmí stříkat na listy. Na to budu používat organominerální hnojiva. To bude ale až příští rok. :firychil:

proki73
Moderátor
Reputace: 36

Příspěvekod proki73 » 17 zář 2014 10:26

Scoville heat unit píše:Zdravím, jsem rád, že ještě někdo má podobné zkušenosti s vývojem papriček. :tiphat:

Jak jsem už psal, pěstuji indoor / outdoor, tak zkusím vytěžit co nejvyšší první úrodu. Když budou nové papričky na Nový rok, bude dobře. :thumbup:

Kristalon se jeví jako dobrá alternativa. Akorát se nesmí stříkat na listy. Na to budu používat organominerální hnojiva. To bude ale až příští rok. :firychil:
ahoj z kristalonem mám taky jen ty nejlepší zkušenosti nikdy se mi nestalo že bych přehnojil nebo spálil kořeny a to ho používám už několik let a používám několik druhů :tiphat:

Scoville heat unit
Stálý člen

Příspěvekod Scoville heat unit » 19 zář 2014 13:56

2 proki73: Dík za názor. Kristalon zatím funguje perfektně. :thumbup:
Měl bych otázečku k četnosti hnojení. Hnojím dvousložkovým Kristalonem zdravé rajče a paprika. Hnojím předepsanou koncentrací podle návodu jeden týden jednou složkou (NPK), druhý týden druhou složkou (Ca). Hnojím, když paprička věší listy a tolik, aby nebyl průtok do podtácku, to znamená cca 3/4 litru roztoku. Někde jsem tu na fóru četl, že v tomto období, kdy se ještě tvoří nové papričky a jiné již dozrávají, by se měla četnost hnojení zvýšit. Jakou máš s tím zkušenost? :tiphat:

proki73
Moderátor

Příspěvekod proki73 » 19 zář 2014 14:21

Scoville heat unit píše:2 proki73: Dík za názor. Kristalon zatím funguje perfektně. :thumbup:
Měl bych otázečku k četnosti hnojení. Hnojím dvousložkovým Kristalonem zdravé rajče a paprika. Hnojím předepsanou koncentrací podle návodu jeden týden jednou složkou (NPK), druhý týden druhou složkou (Ca). Hnojím, když paprička věší listy a tolik, aby nebyl průtok do podtácku, to znamená cca 3/4 litru roztoku. Někde jsem tu na fóru četl, že v tomto období, kdy se ještě tvoří nové papričky a jiné již dozrávají, by se měla četnost hnojení zvýšit. Jakou máš s tím zkušenost? :tiphat:
ja podtácky nemám takže nevím jaky je prutok ale tohle si většinou vychytá sám podle sebe ja to hnojím 2x za týden ovšem ted už jsem skončil protože není nejlepší počasí

Scoville heat unit
Stálý člen

Příspěvekod Scoville heat unit » 19 zář 2014 17:19

2 proki73: Já jsem bohužel začal svoji první sezonu dost pozdě, tak doháním, co se dá. Hnojil si Kristalonem 2x týdně, tak to je cca 2x četněji než je doporučováno, že? Tak to bych měl asi též zdvojnásobit četnost...

proki73
Moderátor

Příspěvekod proki73 » 19 zář 2014 21:31

Scoville heat unit píše:2 proki73: Já jsem bohužel začal svoji první sezonu dost pozdě, tak doháním, co se dá. Hnojil si Kristalonem 2x týdně, tak to je cca 2x četněji než je doporučováno, že? Tak to bych měl asi též zdvojnásobit četnost...
záleží na tobě :)

Zpět na „Choroby a škůdci chilli paprik“