Je to parazit, není to parazit???

Choroby rostlin paprik, škůdci, identifikace, likvidace!
Scoville heat unit
Stálý člen
Reputace: 113
Obrázky: 0

Re: Je to parazit, není to parazit???

Příspěvekod Scoville heat unit » 30 črc 2014 09:56

2 Filichilli:
Dík za komentář a odborné posouzení. :thumbup:

Byl jsem na dovče, zalévat chodila sousedka. Rostlinka má už přes 60 cm, vypadá zdravě a je plná poupat. Slepičince užju i na list, abych vše urychlil, chtěl bych se dočkat i nějakých paprik... :chilli11:
Kostní moučku vysadím. lignohumátem budu pokračovat.

Scoville heat unit
Stálý člen

Příspěvekod Scoville heat unit » 05 srp 2014 19:18

Sorry za míchání topiků, ale nechci zaplevelit web novými vlákny. :tiphat:
Nakonec jsem zalil Substralem na rajčata (N:P:K:MG = 9:9:27:3 + mikroprvky v chalátové formě). Rostlina má cca 50 květů a moře poupat. Mám dotaz: jak často hnojit a jak často zalévat ve vegetativním období? Hnojil jsem v pondělí, bylo toho asi litr vody s hnojivem a voda ani neprotekla na podtácek. Dnes (úterý) se mi zdá až neskutečně lehká :firychil:

-- 05 srp 2014 19:18 --

Sorry za míchání topiků, ale nechci zaplevelit web novými vlákny. :tiphat:
Nakonec jsem zalil Substralem na rajčata (N:P:K:MG = 9:9:27:3 + mikroprvky v chalátové formě). Rostlina má cca 50 květů a moře poupat. Mám dotaz: jak často hnojit a jak často zalévat ve vegetativním období? Hnojil jsem v pondělí, bylo toho asi litr vody s hnojivem a voda ani neprotekla na podtácek. Dnes (úterý) se mi zdá až neskutečně lehká :firychil:

Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159

Příspěvekod Dr.Pedr » 05 srp 2014 19:56

[quote="Scoville heat unit"]Sorry za míchání topiků, ale nechci zaplevelit web novými vlákny. :tiphat:
Hnojím jednou týdně...zalévám každé ráno.. (papriky mám v květníkách) :tiphat:

Scoville heat unit
Stálý člen

Příspěvekod Scoville heat unit » 07 srp 2014 17:20

Dík! :tiphat:
Pěstuji v květníku převážně indoor, když neotevřu okno a najel jsem na stejný režim denní žálivky. Jsem jen překvapen, že rostlina, která má nyní už asi cca 70 cm, dokáže za den zpracovat 1 l vody. Po litrové zálivce do podtácku neproteče ani kapka. :dunno:

Scoville heat unit
Stálý člen

Příspěvekod Scoville heat unit » 13 srp 2014 16:50

Habanero roste jako z vody.

19356

Má už i hromadu květů - okolo 100

19357

Bohužel jich už asi polovina upadla i se stonkem a nikde není ani náznak papričky. Naštěstí se objevují nové květy. Dělám někde začátečnickou chybu?! Nebo musím být více trpělivý? První květy se objevily asi před 10 dny. :smoketoil:

Pěstuji indoor. Květy se snažím opilovat upadlými květy. Hnojím jednou týdně tekutým hnojivem NATURA pro celou zahradu (N:P:K = 6,4:1,7:9) s přísadou lignohumátu. Zalévám denně či obden tak, že voda neproteče do misky. Už nevím, co více. Máte nějaké návrhy? :jolokiatoilet:

proki73
Moderátor
Reputace: 36

Příspěvekod proki73 » 13 srp 2014 18:33

ahoj vyměn hnojivo třeba na kristalon na rajčata a papriky nebo kde bude N uplně min. a P-K bude převažobat :)

bremic
Stálý člen
Reputace: 3

Příspěvekod bremic » 13 srp 2014 18:51

Trošku fosforu(třeba slepičince) v koncentraci postřiku na list a omez zálivku na tak dlouhou dobu až začne rostlinka uvadat. To mi vždy pomohlo.

Scoville heat unit
Stálý člen

Příspěvekod Scoville heat unit » 14 srp 2014 17:37

Dík za radu oběma! :thanx:

Přestanu zalévat a budu jen jednou týdně hnojit buď kristalonem oranžovým (6:12:36:3) nebo hnědým (3:11:38:4) v kombinaci s kostní moučkou nebo Calcinitem kvůli přísunu Ca.

Dnes jsem dal habanero ven, aby vykkonali svoji práci profesionální opylovači.

Jsem zvědav! :foods:

Zpět na „Choroby a škůdci chilli paprik“