Příspěvekod thesilentman » 25 úno 2013 23:20
Zas tak moc zeleně (bohužel už) nemám: 6 kaktusů, 3 pokojovky (kaštan, dracenu, kávovník), z bylinek mi zbyla už jenom 1 bazalka, šalvej, 2 tymiány a rozmarýn, 8 jiffů s chilli a 1 s dalším tymiánem. Minimálně u bylinek prosazení plánuju, tragédie to nebude, když nepřežijí, ale na kaktusy a pokojovky bych raději zkusil Mospilan, myslíš, že by to mohlo pomoct? Nemám totiž teď kde zapékat nový substrát, trouba bude až v novém bytě a tam to v tomhle stavu nosit nechci a bylinky bych mohl hodit jenom do čistého kokosového vlákna. Nejvíce mě ale trápí ty jiffy s chilli, rostlinky mám zatím hodně malé a nevím co by řekli prosazování...
Jinak lepící pásky mám rozmístěné, ale samo se na ně nechytlo téměř nic. Dnes jsem sledoval jednu (zřejmě) mšici jak chodí po tom nelepivém okraji a vždy když přišla k lepící části se zastavila a šla jiným směrem a tak dokola – ne a ne tam vlézt, nějak tušila, že by to nedopadlo dobře, potvora jedna. I smutnice jsem s nimi musel nahánět po okně, protože sami si sednout nechtěly.