"pavoučci" v substrátu

Choroby rostlin paprik, škůdci, identifikace, likvidace!
Filichilli
Stálý člen
Reputace: 1
Obrázky: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: "pavoučci" v substrátu

Příspěvekod Filichilli » 17 úno 2013 21:41

Po tom bioolu pak vodou s trochou jaru opláchni listy, někdo má zkušenosti, že po něm schnou listy. Neplodou roslinu můžeš ošetřit i chemíí, záleží na Tobě, jíst to nebudeš že ;)

A pokud jde o Tvého nového "peta", tak je to tohle ?
http://3.bp.blogspot.com/-ABtoL4HfCqc/T ... Bug+2+.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;

Upřímně, netuším vůbec co to je :) Pokud tam máš jen jednoho, tak ho odstraň pro prevenci, než stačí naklást vajíčka z něhož budou housenky, které udělají neplechu ;)

thesilentman
Nový člen
Reputace: 0

Příspěvekod thesilentman » 25 úno 2013 14:53

Tak jsem myslel, ze jsem se zbavil alespoň smutnic, ale dnes jsem zase dvě po pár dnech viděl. V kávovníku jsou pořád třásněnky i mšice (jestli jde tedy o ně - ta hnědá malá věc na první fotografii) a ty hnědé potvory jsou i v bylinkách a běhají po parapetu snad více než před postřikem (a zalitím) Bioolem. V kaktusech jsem navíc našel vlnatky a ti hnědí větší brouci se taky objevují, třeba dnes byli dva na boční straně jiffu u chilli. Jediné chilli však zatím vypadají docela zdravě, i když těžko říct, jestli v nich něco není, bohužel musí být na okně společně s ostatníma rostlinama, protože v mém minibytě více oken nemám. O měsíc se budu stěhovat a nemám chuť nosit si do nového bytu i tyhle mrchy, takže nevím, co udělat. Zřejmě se budu muset uchýlit k Mospilanu nebo něčemu podobnému. Bylinky postupně likviduju, ty fakt chemií stříkat nechci, takže se snažím sníst co se dá a za pár týdnů zaseju nové. Rozmarýn asi Mospilanem přeliju a budu ho mít jen na okrasu, ale nevím co udělat s chilli. I když nevypadají napadeně, mám strach, že v nich něco je a rozšíří se to zase na všechno ostatní, mospilanovat je ale zase moc nechci. Ach jo... :-(

Filichilli
Stálý člen
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Filichilli » 25 úno 2013 20:54

Otázka je kolik máš doma zeleně a jestli se s tím chceš piplat, popřípadě jak moc jsou poškozené rostliny. Můžeš udělat razantní řešení. Vyklepnout z květníků, pozor na kořeny, nechat je prolít vodou a zbav zeminy ( můžeš namočit do lignohumátu pro lepší ochranu proti stresu z tohodle šoku či jiného přípravku na podporu kořene), zasaď do nové zeminy, která je bez škůdců a doufej, že se holky chytnou a nebude to pro ně moc brutální ... Jako prevenci si kup žluté lepové pásky (pokud je nemáš , cca 56kč ), až budeš mít přesazeno. ;)

thesilentman
Nový člen
Reputace: 0

Příspěvekod thesilentman » 25 úno 2013 23:20

Zas tak moc zeleně (bohužel už) nemám: 6 kaktusů, 3 pokojovky (kaštan, dracenu, kávovník), z bylinek mi zbyla už jenom 1 bazalka, šalvej, 2 tymiány a rozmarýn, 8 jiffů s chilli a 1 s dalším tymiánem. Minimálně u bylinek prosazení plánuju, tragédie to nebude, když nepřežijí, ale na kaktusy a pokojovky bych raději zkusil Mospilan, myslíš, že by to mohlo pomoct? Nemám totiž teď kde zapékat nový substrát, trouba bude až v novém bytě a tam to v tomhle stavu nosit nechci a bylinky bych mohl hodit jenom do čistého kokosového vlákna. Nejvíce mě ale trápí ty jiffy s chilli, rostlinky mám zatím hodně malé a nevím co by řekli prosazování...
Jinak lepící pásky mám rozmístěné, ale samo se na ně nechytlo téměř nic. Dnes jsem sledoval jednu (zřejmě) mšici jak chodí po tom nelepivém okraji a vždy když přišla k lepící části se zastavila a šla jiným směrem a tak dokola – ne a ne tam vlézt, nějak tušila, že by to nedopadlo dobře, potvora jedna. I smutnice jsem s nimi musel nahánět po okně, protože sami si sednout nechtěly.

Zpět na „Choroby a škůdci chilli paprik“