Přez snahu - stále opadávají květy

Ptejte se na dotazy ohledně rostlin a plodů
MartinS
Stálý člen
Reputace: 4487
Obrázky: 0

Re: Přez snahu - stále opadávají květy

Příspěvekod MartinS » 09 srp 2015 17:39

Tohle vypada na nejakou larvu Plostice.

Ernest
Stálý člen
Reputace: 10

Příspěvekod Ernest » 09 srp 2015 18:19

Jj, hladěnka je druh drave plostice z toho co sem vycetl ...

jestli to je ono, pry to muze vypadat v dospelosti nejak takhle
Obrázek

internet rika, ze se to draze prodava ( $150 usd za davku ) na ochranu rostlin....

pod objektivem z fotaku to co mam ja na kytce ma vicemene stejna ocicka ... jen tam nemam zretelna ta kridla ... ale myslim ze by to mohlo byt ono .... a vysvetlovalo by to ten smrad po rozmacknuti

Ernest
Stálý člen
Reputace: 10

Příspěvekod Ernest » 28 srp 2015 15:52

Update po asi 14 dnech ....

Kvety? Padaj porad potvory .... ale po prvni vlne plodu ... po trech tydnech nasledneho padani ... je ted druha vlna ktera se castecne chyta
ostatne obrazky prozradi vice ....

Rostliny se nezdaji v teto perspektive velke ... ale pokud je nenatlacim do zabradli ... tezko na balkone projit .. jsou od strany ke strane - trosku si stini a tak si kazda snazi udelat svoje patro nekde na svetle :-)
26612

Kvety padaj .... poslednich par dnu ... obrazek velmi povedomy
26616

A jsou to docela i dobre stavene kvety, nic spatneho na nich neni ... pil maji, pestik dlouhy, dokonce i semenik uz slusne velky
26617

Ale par odvazlivcu se preci jen najde .... a jestli se nepletu .. tenhle je na onom tvrdohlavem Habaneru Orange ...
26613

A prvni vlna si zatim spokojene hovi ... maji vcelku dost pravidelny kuzelovity tvar ...
26614

A jedna papricka ... z nulté vlny ... takovy to nedomrlce co nemelo ani vyrust
26618

A nakonec i nejake fotky tech padacich potvor ... bohuzel nikde neni videt nymfa Hladenky - kterou sem vzal na milost jako vitaneho hlidace (videl sem ji i utocit na par osklivosti na listech)
26621
26620
26619

stankar
Stálý člen
Reputace: 1311

Příspěvekod stankar » 29 srp 2015 23:16

Tak gratuluju, vypada to, ze se nejak vzpamatovaly :)

vaseks0001
Nový člen
Reputace: 0

Příspěvekod vaseks0001 » 30 srp 2015 11:49

Zdravím,
Jsem začátečník a mám úplně ten samý problém. Pěstuji Trinidad Moruga (semínka jsou od semínka-chili.cz) velikost +-100cm jednu rostlinku mám zvlášť a další tři v truhlíku viz foto. Holky jsou pěstované za oknem orientované na východ. Zeminu používám s mykorhizou. Zálivku provádím, když zemina je na povrchu docela suchá. Jeden den zalévám do misky a další zase na zeminu tak to střídám. Hnojení cca za 7 dní chilli fokusem. Opylování provádím tak že na květ slabě foukám nebo poklepám na rostlinku. Po přečtení fóra se chystám koupit hnojivo s velkým obsahem draslíku Agro Kristalon zdravé rajče a paprika. Zítra jdu oblítat hobby markety obi, hornbach a baumax. Doufám, že ho tam mít budou. Teď jsem použil BIO-BLOOM NPK: 2.0-7-4 4ml/1l a BIO-GROW NPK: 4-3-6 1ml/1l tak uvidím, co to udělá. Plno květu ale vše odpadne po čase :-( Smutná to písnička :-(
26654

26653

lobo
Stálý člen
Reputace: 2160

Příspěvekod lobo » 30 srp 2015 12:18

Za prvé Ty květináče jsou pro tuto odrůdu příliš malé. Tyhle superpálivky potřebují minmálně 15l květník na jednu rostlinu.
Za druhé Chillifocus je dobrý na start rostliny ale na fázi květu je k ničemu. Bio bloom je dobrej ale nemíchat s Biogrowem. Ve tvé situaci ale doporučím ten Kristalon zdravé rajče a parika páč sezona se začíná krátit a dny jsou kratší tudíš méně životadárného světla.
Pokud budeš dávat kristalon biobloom vysad jo a hlvně to v první řadě přesad do většího :tiphat:

vaseks0001
Nový člen
Reputace: 0

Příspěvekod vaseks0001 » 30 srp 2015 12:32

Jo takhle. Tak já to dam do většího ale musím počkat mám nefunkční jednu ruku (nemocenská). Doufám že to rostlinky přežijí. Zatím to zkusím zachránit tím hnojivem. Bio-Bloom a Bio-Grow vysadím úplně. Použil jsem ho dneska jen, než seženu hnojivo zdravé rajčata. Myslíte, že se dá sehnat v hobby marketech? Nebo musím objednat na netu?

lobo
Stálý člen
Reputace: 2160

Příspěvekod lobo » 30 srp 2015 12:37

Hnojiva z řady Kristalon mají úplně ve všech hobby marketech po celé ČR je to asi nejvíce komerční výrobek tohoto druhu

Zpět na „Otázky týkající se rostlin a plodů“