Můžeš zkusit ještě rockwool. Já nemůžu poskytnout žádná objektivní fakta z průzkumu, ale moje metoda je následující: Klíčit mezi ubrouskama v zavřené krabičce, aby to nevysychalo, po objevení klíčku přepíchnout do substrátu, přikrýt folií a do odpadnutí semínka nechat v takovém improvizivaném minipařníčku. Určitě jste to viděli u babičky třeba s rajčatama. Co se týče prvního výsevního substrátu, dávám přednost drcenému kokosovému vláknu (hledejte jako cocopress) s trochou normální hlíny, protože je lehký, dobře propustný pro vzduch i vodu, ale zároveň udrží příjemnou úroveň vlhkosti. Druhé přesazení by pak mělo proběhnout do předhnojeného substrátu, nebo to chce začít celkem brzo hnojit nízkou koncentrací, kokos neobsahuje vůbec žádné živiny.
Udělám si tady trochu reklamu.

Doby klíčení a růstu si můžete prohlédnout v mojí galerii:
viewtopic.php?f=81&t=3015" onclick="window.open(this.href);return false; Ale je to jen na okně a bez ideální teploty, takže výsledky se mohou lišit, pokud jim budete víc přát.
Můj výsledek po 60 dnech vypadal takhle (úplně vpředu blíže nespecifikované Jalapeňo):