Strato3_Liberec

Vaše koníčky, krom pěstování chilli :tiphat:
Strato3
Stálý člen
Reputace: 73
Obrázky: 0

Strato3_Liberec

Příspěvekod Strato3 » 18 říj 2015 19:19

Dobrý den kolegové. :tiphat:

Toto fórum pročítám už několik let, teprve nedávno jsem se tu zaregistroval a teprve nyní bych se rád představil a poděkoval.

Paneláčník, začínající na balkóně. Kvůli nedostatku místa jsme si s manželkou(která se zabývá rajčaty, zejména netradičními druhy a bylinkami všeho druhu(viz. galerie). Vyrábí: sirupy, tinktury, masti, likéry, šťávy a nutí nás lézt po stromech a česat a sklízet a ...) a pubertálním synem, který by od počítače jinak zadek nezvedl, pořídili zahrádku.

Mimochodem syn, alespoň „čuchnul k hlíně a otěžkal rýč a tím pádem zjistil, že „má záda“
V dnešní době si děti myslí, že se zelenina vyrábí s supermarketech a hranolky pěstuje McDonald.

Hlavně ale, když koukám na Vaše fotky, úrodu a na to jak se Vám daří, nedá mi to a také bych se rád pochlubil, protože letošní rok byl asi nejúspěšnější (a to zejména díky tomuto fóru).

Zde jsem našel všechna témata přehledně uspořádána a hlavně veškerá komunikace a výměna názorů probíhá na úrovni, bez urážek a ponižování nezkušených.
Děkuji a rád bych, aby to tak zůstalo!!!

Poslední sklizeň 2015, před příchodem mrazíků.
27598
Na následujícím obrázku jsou dva vetřelci.(Nepálí) Najdeš je?
27506
27507

A výsledek.
27599

Několik sklenic jsem zapoměl naaranžovat (paprikové a chilli chutney)
Pochopitelně, že jakmile se během sezóny začali objevovat první zralé plody, tak byli konzumovány za čerstva.

Hezký den!
Strato3

Erben61
Stálý člen
Reputace: 5228

Re: Strato3_Liberec

Příspěvekod Erben61 » 18 říj 2015 20:53

Super,vítám Tě, nejsi žádnej troškař!!! :jalapeno: Hele prosím Tě Vokurko, ta fazole byla dost těžká :-D Ať se Ti daří, zásobičku máš slušnou :respect:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

lobo
Stálý člen
Reputace: 2160

Příspěvekod lobo » 19 říj 2015 07:25

Taky tě tu vítám a tady se rozhodně urážek a posmívání bát nemusíš, kdyby se tu přece jen někdo takový vyskytl tak by jsme s ním udělali rychlej proces.

Úrodičku máš pěknou a ty zavařeniny ty jsou teda luxusní. Osobně taky zavařuji ve velkém ale moc se stím neserinkám, prostě to tam nahážu a jeto. Za to arnažmá máš u mě palec hore.

Jo a za tu hlášku že hranolky pěstuje McDonald tak za tu máš další palec, ta byla fakt dobrá. :-D :thumbup:

Jinak jsem tam našel pouze jednu nakladačku ;-)

A z jaké odrůdy jsi letos nejvíc nadšený a která tě nejvíce zklamala ? a jaký jsou vyhlídky na příští sezonu ??

BlueShark
Stálý člen
Reputace: 252

Příspěvekod BlueShark » 19 říj 2015 11:01

Já našel jablko a okurku no :-D
Jinak moc hezky napsané pane :-)
I když už se známe, ještě jednou vzdávám poklonu :-)

Strato3
Stálý člen
Reputace: 73

Příspěvekod Strato3 » 19 říj 2015 17:54

Dobrý den kolegové. :tiphat:

Srdečně děkuji za přivítání!

Jo a na tu fotku se mi skutečně zatoulala jedna okurka (nahoře)
a synova rajčinová paprika (napravo. Žádné jablko)

To: Lobo

Co se úrody týče, tak jsem mile překvapen Anaheimem kvůli chuti a hlavně výnosnosti.

Klasické Jalapeno dvě sazenice z Bauhausu. Většinu jsem sklízel už zralou, červenou.

Jalapeno Hercules (dobrá, velká), Jalapeno Gurney's Sonora (docela výnosná a dobrá).

Ale výbornou chutí mě tedy nadchla Jalapeno Maylon. (bohužel jen asi deset plodů ze dvou rostlin. Ale ta chuť)

Také jsem zkusil klasiku Ring of Fire. Obyčejná, ale nezklamala chutí ani výnosem.

Celkem dobrá byla i Kais-F1. Pálivá kápie.

Kayenksý pepř červený i žlutý. Klasika.

Taky jsem si objednal Cheyenne ale vyklubal se z toho Cayenne Yellow. Alespoň že ta barva sedí a taky se to docela rýmuje. Tak co? Co jsem četl zde na fóru, tak nejsem jediný.

El Oro de Ecuador: Výnosná a vůbec nechutná jako paprika. Chutnala i synkovi. Jen asi na čtvrtině plodů byla jakási plíseň. Už jsem to tu na fóru řešil.

A co mě letos zklamalo byl Bishops Crown. Nebyla to chyba rostliny, ale pěstitele.
Nechal jsem ji moc rozrůst a výsledek byl, hromada zelené masy a spousta květů opadala možná i kvůli teplotám v létě. Tak mám ze třech rostlin jen pět ještě zelených plodů.
Jedna rostlina ještě čeká u rodičů ve skleníku. Uvidím.
Všem komu jsem rozdal sazenice v květináči, tak plodí a sklízejí červené plody.
Když jsem ho měl minulý rok doma v květináči, tak to byl větší úspěch. Takže pro příště jen jeden nebo dva výhony.

Teď doma udržuji při životě tohle:
27603

Na balkóně jsem měl dvě rostliny TMS, ale ta je pro mě nejedlá. Jasně, pálí( kdo by to čekal) ale ta pachuť a smrdí. Stejně jako Habanero a Jolokia. Suším a namelu na koření. Při sušení je to cítit po celém bytě a všichni mi nadávají. Syn říkal, že i ten vzduch doma divně chutná.

A ještě jsem měl nějaké okrasky: Little Elf, Medusa a něco od kamarádů.

Na příští rok plánuji určitě: Anaheim, Jalapeno, Jalapeno Hercules, Gurney's Sonora, Maylon,
El Oro de Ecuador, Bishops Crown a ještě pátrám co přiobjednat. Problém je s místem. Nějak se mi začíná manželka roztahovat s rajčaty.

Děkuji za pozornost a přeji hezký den. Strato3

Holu
Moderátor
Reputace: 1027

Příspěvekod Holu » 19 říj 2015 18:39

Také tě tu vítám, jako kolegové nade mnou. :tiphat: Škoda, že sis nezaložil vlastní topic a neinformoval průběžně. Snad tedy příští rok, protože úrodu máš doopravdy pěknou. :-)

Colostomizer
Stálý člen
Reputace: 169

Příspěvekod Colostomizer » 19 říj 2015 18:47

Hmm, moc pěkná kytička ve stylové vázičce. Tak ty sem taky zapadneš, kamaráde :D

Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017

Zpět na „Představte se v chilli fóru“