Žižkovské chilli

Vaše koníčky, krom pěstování chilli :tiphat:
PraliWAR
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Žižkovské chilli

Příspěvekod PraliWAR » 03 dub 2015 14:36

Zdravíčko všem z pražského Žižkova, :wave: :jalapeno:

Od letošního února tak nějak průběžně pročítám vaše zdejší zajímavé příspěvky. Letos mě chytla pěstitelská múza, především díky chilli papričkám  Proto sem se rozhodl, že zkusím nějaké ty semínka zasadit. 
Vzal sem to poměrně ze široka a nějak sem nehleděl na to, jaká odrůda je vhodnější pro začátečníky, tak sem nechal vyklíčit semínka následujících odrůd (Habanero Red Savina/ Bonda Ma Jacques/White/Mustard; Naga Morich, Trinidad Scorpion Moruga, Caroline Reaper, Prairie Fire, Trinidad 7Pot, Filius Blue, Bolivian Rainbow, Thanksgiving, snad se na nic nezapomněl).
Část semínek sem nechal vyklíčit počátkem února a část počátkem března. Vzhledem k tomu, že nemám tolika zkušeností, tak mi některá semínka nevyklíčila a některé jsem zahubil tím,že sem začal brzo hnojit. Ale něco roste :D Sice se mi zdá, že poměrně pomalu, tak budu rád za každou radu, hlavně že aspoň trochu rostou :D Pro jistotu si objednám pár sazenic, kdybych selhal.
Zatím jsou rostlinky v bytě pod umělým osvětlením a jakmile bude teplo,tak je dám na terasu, část do foliovníku, část nechám mimo. Chystám se vyrobit nějaké záhony a možná další menší fóliovníky. Mám totiž psa, který by mi to volně ležící jistojistě rozcupoval :D
Přidávám nějakou fotodokumentaci  :chilli11: :firy:

1_
Obrázek

15.2.2015
Obrázek

21.2.2015
Obrázek
Obrázek

19.3.2015
Obrázek
Obrázek

4.3.2015 - dnes
Obrázek
Obrázek

Ať to roste
Lukáš
:chilli11:

queenas
Stálý člen
Reputace: 78

Re: Žižkovské chilli

Příspěvekod queenas » 25 kvě 2015 22:27

Ahoj,

moc hezky. Koukam, ze pestujes anuumky i chinensky podle listu. Co vsechno mas? Taky jsem z Prahy (vyskytuju se jeste v Chomutove). Takze na podzim kdyztak muzeme vymenit seminka (kdyz se neco urodi:))

PraliWAR
Nový člen

Příspěvekod PraliWAR » 15 čer 2015 12:46

Ahoj,

Děkuji :) Nafotím aktuální stav a pochlubím se co sem zvládl :D Semínka kdyžtak klidně vyměníme ;)

Jinak pěstuju všechno možný, jako začátečník sem byl nenažraný a musel sem vyzkoušet maximum :D A jak píšeš, mám anuumky tak chinesky...zkusím takhle sepsat co všechno zhruba mám za odrůdy :) (Prairie Fire,Filius Blue,Thanksgiving,Bolivian Rainbow,Jalapeno Early, Ring Of Fire,Pequin MIX, JAFSH,Black Pearl, Etna, Royal Black,Habanero Red Savina, Habanero Bonda Ma Jacques , Habanero Muscard,Naga Morich, Morugu red a Chocolate, 7 Pot Trinidad Yellow,Jays Red Ghost, Brazilian Starfish,Caroline Reaper, Bhut Jolokia red a peach.

No asi takhle :D

Každopádně teď už mi plodí Prairie Fire,Filius Blue, Bolivian Rainbow a Habaner Muscard :)

Až nafotím tak přidám :)

BlueShark
Stálý člen
Reputace: 252

Příspěvekod BlueShark » 15 čer 2015 20:08

Ty nemáš Zimbawbe bird???? :-D :-D :-D

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4545

Příspěvekod MartinS » 15 čer 2015 22:49

Nemuzu se dockat fotek chlape :-)

PraliWAR
Nový člen

Příspěvekod PraliWAR » 16 čer 2015 13:35

Trošku sem to podcenil no :D :D Z chyb se člověk učí, přiští rok takovouhle fatalní chybu ve vynechání Zimbawbe bird neudělám :D

Martine, nejpozději o víkendu nafotím a postnu :D

a tady malá ochutnávka :D :chilli11:
Obrázek

BlueShark
Stálý člen
Reputace: 252

Příspěvekod BlueShark » 16 čer 2015 14:41

Mno zásadní chyba a být Tebou, tak to vlákno smažu a sklopím uši a letím do Zimbawbe :-D
Co je to za anuumku ta poslední?
Naposledy upravil 1 dne BlueShark; celkem upraveno 16x.

PraliWAR
Nový člen

Příspěvekod PraliWAR » 16 čer 2015 14:47

aaa tak na začátečníka mám možná aspoň nárok na jednu chybičku :D

-- 16 čer 2015 15:25 --

To není anuumka, je to Chinenska habanero muscard.. :) Ono to takhle vypadá,že je to malé,ale už má na délku tak 4 cm

-- 16 čer 2015 15:25 --

To není anuumka, je to Chinenska habanero muscard.. :) Ono to takhle vypadá,že je to malé,ale už má na délku tak 4 cm

Zpět na „Představte se v chilli fóru“