Po dlouhé úvaze jsem si dovolil založit nové téma a předkládám vám ho ke zvážení a vyslovení názoru. Jde mi zejména o to, že pod pojmem "chilli omáčka" je v mohých případech myšleno i extrémní "dochucovadlo". Já si pod pojmen chilli omáčka představuji něco, co mohu k pokrmu přiložit jako plnohodnoutnou přílohu a nikoli jako kapku něčeho extrémně silného, co vlastně slouží jen ke zvýraznění chuti /ostrosti/. Ještě podotýkám, že proti dochucovadlům nic nemám, jen by to mělo být, podle mého a mých známých, rozlišováno.
Podle mé dlouholeté zkušenosti si myslím, že chilli omáčka /vařená/ by měla naplňovat i další požadavky jako chuť, barva, vůně ...... . Dá se říci, že omáček pro známé jsem uvařil už mnoho litrů, takže bych měl vědět o čem píši. V současné době mám docela "vymakanou" BBQ chilli omáčku a dnes jsem dokonce experimentoval s tekutým kouřem - výsledek mně uspokojil
Jo, taky by nebylo od věci, kdyby se někdo chopil toho, že by soustředil naše výrobky a s partou nadšenců je otestoval. Jakýsi "festival chilli omáček".
Jaký na to máte názor?
Chilli omáčky nebo dochucovadla
-
- Stálý člen
- Reputace: 3470
- Obrázky: 0
Re: Chilli omáčky nebo dochucovadla

-
- Stálý člen
- Reputace: 0
Chilliomacka je pro me to, co si uvarim sam..
Vse ostatni jsou dochucovadla
.. tedy predevsim ty extraktovky se statisicemi scovillu..
Vse ostatni jsou dochucovadla

[glow=red]A Chili a Day keeps the Doctor away!!![/glow]
- Gygabite
- Stálý člen
- Reputace: 99
???gandalf píše:"Jen mi trochu "ujeta ruka" s chilli."
Obcas si dam i neco co nepali jako treba kafe nebo caj!!!
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2602
- Kontaktovat uživatele:
To se tady říká, když se toho tam dá víc, než jsem chtěl. Ono se to snadno stane - ochutnáš, spálíš se a tak tam pro jistotu ještě nějaké chilli přidáš, aby ti kamarádi neřekli, ža vaříš dětské přesnídávky
. Večer se sejde hodnotící komise /zas mně bude ráno bolet hlava/.

Dobrý nápad.gandalf píše:Po dlouhé úvaze jsem si dovolil založit nové téma a předkládám vám ho ke zvážení a vyslovení názoru. Jde mi zejména o to, že pod pojmem "chilli omáčka" je v mohých případech myšleno i extrémní "dochucovadlo". Já si pod pojmen chilli omáčka představuji něco, co mohu k pokrmu přiložit jako plnohodnoutnou přílohu a nikoli jako kapku něčeho extrémně silného, co vlastně slouží jen ke zvýraznění chuti /ostrosti/. Ještě podotýkám, že proti dochucovadlům nic nemám, jen by to mělo být, podle mého a mých známých, rozlišováno.
Podle mé dlouholeté zkušenosti si myslím, že chilli omáčka /vařená/ by měla naplňovat i další požadavky jako chuť, barva, vůně ...... . Dá se říci, že omáček pro známé jsem uvařil už mnoho litrů, takže bych měl vědět o čem píši. V současné době mám docela "vymakanou" BBQ chilli omáčku a dnes jsem dokonce experimentoval s tekutým kouřem - výsledek mně uspokojil
Jo, taky by nebylo od věci, kdyby se někdo chopil toho, že by soustředil naše výrobky a s partou nadšenců je otestoval. Jakýsi "festival chilli omáček".
Jaký na to máte názor?
Omáčky plním do 0,7 sklenic a sterilizuji. Rodina spotřebuje jednu flašku asi za týden. Na obrázku je jedna dávka asi 7l.
- HotFox
- Stálý člen
- Reputace: 9
- Kontaktovat uživatele:
Tiež si myslím, že by bolo skvelé "vyjít s kůží na trh" . Ako správna komunita sa stretnúť, poochutnávať čo kto dopestoval a v akejkoľvek podobe spracoval. Momentálne by som ešte vedel ponúknuť sladkú slivkovú omáčku s chocholate hanabero a škorice a sladkokyslú z rajčin, patizonu, zazvoru a haba magnum orange.