Po dlouhé úvaze jsem si dovolil založit nové téma a předkládám vám ho ke zvážení a vyslovení názoru. Jde mi zejména o to, že pod pojmem "chilli omáčka" je v mohých případech myšleno i extrémní "dochucovadlo". Já si pod pojmen chilli omáčka představuji něco, co mohu k pokrmu přiložit jako plnohodnoutnou přílohu a nikoli jako kapku něčeho extrémně silného, co vlastně slouží jen ke zvýraznění chuti /ostrosti/. Ještě podotýkám, že proti dochucovadlům nic nemám, jen by to mělo být, podle mého a mých známých, rozlišováno.
Podle mé dlouholeté zkušenosti si myslím, že chilli omáčka /vařená/ by měla naplňovat i další požadavky jako chuť, barva, vůně ...... . Dá se říci, že omáček pro známé jsem uvařil už mnoho litrů, takže bych měl vědět o čem píši. V současné době mám docela "vymakanou" BBQ chilli omáčku a dnes jsem dokonce experimentoval s tekutým kouřem - výsledek mně uspokojil
Jo, taky by nebylo od věci, kdyby se někdo chopil toho, že by soustředil naše výrobky a s partou nadšenců je otestoval. Jakýsi "festival chilli omáček".
Jaký na to máte názor?
Chilli omáčky nebo dochucovadla
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1367
- Registrován: 09 srp 2012 18:40
- Reputace: 3321
- Obrázky: 0
- Bydliště: Žopy
Re: Chilli omáčky nebo dochucovadla
Bezesporu vynikající nápad
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 182
- Registrován: 25 led 2011 19:49
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
- Bydliště: Brno, Drazdany
Re: Chilli omáčky nebo dochucovadla
Chilliomacka je pro me to, co si uvarim sam..
Vse ostatni jsou dochucovadla .. tedy predevsim ty extraktovky se statisicemi scovillu..
Vse ostatni jsou dochucovadla .. tedy predevsim ty extraktovky se statisicemi scovillu..
[glow=red]A Chili a Day keeps the Doctor away!!![/glow]
- Gygabite
- Stálý člen
- Příspěvky: 434
- Registrován: 09 kvě 2012 19:30
- Reputace: 99
- Obrázky: 0
- Bydliště: Milton Keynes
Re: Chilli omáčky nebo dochucovadla
???gandalf píše:"Jen mi trochu "ujeta ruka" s chilli."
Obcas si dam i neco co nepali jako treba kafe nebo caj!!!
- gandalf
- Stálý člen
- Příspěvky: 2129
- Registrován: 20 srp 2011 19:49
- Reputace: 2439
- Obrázky: 0
- Bydliště: Netolice
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chilli omáčky nebo dochucovadla
To se tady říká, když se toho tam dá víc, než jsem chtěl. Ono se to snadno stane - ochutnáš, spálíš se a tak tam pro jistotu ještě nějaké chilli přidáš, aby ti kamarádi neřekli, ža vaříš dětské přesnídávky . Večer se sejde hodnotící komise /zas mně bude ráno bolet hlava/.
Re: Chilli omáčky nebo dochucovadla
Dobrý nápad.gandalf píše:Po dlouhé úvaze jsem si dovolil založit nové téma a předkládám vám ho ke zvážení a vyslovení názoru. Jde mi zejména o to, že pod pojmem "chilli omáčka" je v mohých případech myšleno i extrémní "dochucovadlo". Já si pod pojmen chilli omáčka představuji něco, co mohu k pokrmu přiložit jako plnohodnoutnou přílohu a nikoli jako kapku něčeho extrémně silného, co vlastně slouží jen ke zvýraznění chuti /ostrosti/. Ještě podotýkám, že proti dochucovadlům nic nemám, jen by to mělo být, podle mého a mých známých, rozlišováno.
Podle mé dlouholeté zkušenosti si myslím, že chilli omáčka /vařená/ by měla naplňovat i další požadavky jako chuť, barva, vůně ...... . Dá se říci, že omáček pro známé jsem uvařil už mnoho litrů, takže bych měl vědět o čem píši. V současné době mám docela "vymakanou" BBQ chilli omáčku a dnes jsem dokonce experimentoval s tekutým kouřem - výsledek mně uspokojil
Jo, taky by nebylo od věci, kdyby se někdo chopil toho, že by soustředil naše výrobky a s partou nadšenců je otestoval. Jakýsi "festival chilli omáček".
Jaký na to máte názor?
Omáčky plním do 0,7 sklenic a sterilizuji. Rodina spotřebuje jednu flašku asi za týden. Na obrázku je jedna dávka asi 7l.
- HotFox
- Stálý člen
- Příspěvky: 92
- Registrován: 24 led 2013 13:38
- Reputace: 9
- Obrázky: 0
- Bydliště: Olomouc
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chilli omáčky nebo dochucovadla
Tiež si myslím, že by bolo skvelé "vyjít s kůží na trh" . Ako správna komunita sa stretnúť, poochutnávať čo kto dopestoval a v akejkoľvek podobe spracoval. Momentálne by som ešte vedel ponúknuť sladkú slivkovú omáčku s chocholate hanabero a škorice a sladkokyslú z rajčin, patizonu, zazvoru a haba magnum orange.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 hostů