Dobrý nápad, at jsou recepty na jednom místě, stejně dostávám PM a maily několikrát měsíčně na můj recept..
Dám ho i sem, je velmi důležité dodržet ten postup a hlavně se podívat na informaci ohledně množství a druhu česneku.
300 g chili papriček (druh nechám na Vás, ale důležité je se semínky). Pokud tam dáte hodně pálivé, nevychutnáte si to, nejlepe cayene, ebay, naprosto vynikající aromatické Fatalky apod)
50 g česneku čínský tolik nepálí, když použijete kvalitní český, dejte max 30 g.
50 g čerstvého zázvoru.
50 g cukru, nejlépe hnědy, kokosový, třtinový atd.. můžete i více ale max 80 g na to množství.
50 - 80 ml kvalitního vína, nejlepe rýžové alias saké (kvuli kvašení a batkeriím, dá se koupit už i v supermarketech, zdravé výživě... vynikající je kvalitní suché červené, nic silného jinak by to nekvasilo)
20 g soli, nejlépe kvalitní růžová himalájská, ne z obchodu kde je to samé nezdravé E... (díky EU není v tomto pripade uvedeno na obalu, takže kuchynská ne... špatně by to kvasilo!)
Postup, je velmi důležité co jak děláte, pokud to uděláte opačně, tak mi pak budete psát maily, proč to nekvasí, proč to chutná jinak atd...
Vše kromě papriček rozmixujte najemno!!!
Papričky nahrubo, musí tam být struktura která je na fotkách.
A víte co? Já Vám to raději nafotím

to bude lepší, lidé dneska moc nečtou...
Vše kromě papriček... díky cukru a červenému vínu ta barva...
Martine, pokud máš papričky s větším, či menším obsahem vody, tak já to dělám tak, že dám třeba více vína, ale nesmíš zapomenout na více cukru a soli, jinak to opět hůře kvasí. To kvašení není nijak bouřlivé. Jinak jsem zkoušel i superpálivky a kapie, taky to šlo. Základní myšlenkou Chunan, je dostat do sebe kvalitní ingredience na podporu trávení, zázvor, česnek, chilli a prospěšné bakterie, takže se dělá z méně pálivých papriček, aby toho člověk snědl přiměřené množství. Pokud je někdo plechová huba, klidně z pálivějších.