Ahojte, nedá mi to a musím hodit koment, páč bylinky jsou moje parketa, a není toho moc, co jsem nezkusila vypěstovat
Koriandr - pěstuji ze semínek, vyrostl mi hned první rok, jen nemám ráda jeho vůni (smrad), tak používáme jen zralá semena, to je jiná třída ;-)
Šalvěj - tu jsem si kdysi koupila, dvě snítky, bála se, abych neměla málo, teď nevím, co s ní, je to obrovský keř, dělám z ní sirup.
Majoránka - kupuji malé sazeničky, piplala jsem i ze semínek, ale je to o nervy, píšou, že je to jednoletka, podařilo se mi ji i přezimovat a vysadit další rok, letos ji mám stále za oknem a obrůstá.
Meduňka - trvalka, mám ji dlouho, jen se mi zdá, že už nemá takové aroma co dřív, ale mám jakési hnojivo na bázi červené řepy, tak uvidím.
Máta - i soused z ní měl asi radost

Teď ji pěstuji v uřezané bečce, asi 5 druhů, na jaře je to paráda, ta vůně, stačí projet rukou, v létě nasypu lístky do minerální vody a nechám celý den na slunci a večer je z toho bájo ,limoška,.
Oregáno - je spousta druhů, trvalka, strašně se rozrůstá, i když mám už jinou rostlinu, tak tu starší nechávám, krásně kvete a milují ji ,hmyzáci,
Pažitka, petržel a celer listový - ze zkušenosti sypu semínka rovnou do země, nemá cenu je předpěstovat.
Brutnák - loni poprvé, spíš jen ze zvědavosti, krásná bylina, dlouho přežívala.
Lichořeřišnice - další pro mě novinka, taky krasavice, plevelisko, ale parády nadělá, to zase jo. Vysemenila se sama, tak očekávám letošní překvápko v podobě malých ,harantů,.
Měsíček lékařský - to je srdcovka, letos mám nachystané kvalitní semeno Měsíčku plnokvětého, který jsem dostala na exkurzi v Sonnentoru, tak se moc těším, mám ho jak na čaj tak i jako ozdobu do bylinkové soli.
Citrónová tráva - kupuji, mám i semena, ale prý se dá těžko vypěstovat, no zkusím to, jen tak z hecu, každý rok se ji snažím přezimovat, ale vždy mi uschne :-(
Třapatka neboli Echinacea - asi dobrý, jen mi ji ožralo prasátko Pepina, tak nevím
Libeček - ten mi jde do háje, ten bych nutně potřebovala nový!!!
Tymián - to je nezmar, a moc dobrý, dělám taky sirup.
Rozmarýn - kupuji, taky se mi nedaří přezimovat, i když letos jedna polovina ještě neuschla

Mám i
Saturejku, Yzop, Mateřídoušku, měla jsem
Stévii - fuj
Jinak ve skleníku mi raší rukola, ředkvičky, mám vysazený salát, petržel, kmín!!!!

Na zahradě se dá sbírat petrželka, mateřídouška, tymián, leze pažitka, listový celer taky žije, na zbytek mangoldu, co trčí v zemi, narazilo opět mé prase a vyrylo a sežralo aspoň kořeny, aby se neřeklo.
Na konec ještě prásknu, že s Baronem každý rok vedeme válku, kde kdo a co se bude sadit, málo místa, mnoho plánů, jedno PRASE - veliký problém

Samozřejmě já zasazeno na nechráněných místech = 2/3 sežrány zvířetem, on zasazeno na V.I.P. místech = hází machry tady na fóru
Tak se tady mějte!!!
Baronka ;-)
PS: Mám i pálivé papriky - beraní rožky