Jsem rad ze se povedlo. Vcera jsem delal z 1,2kg hoveziho znovu.
Tentokrat jsem nechal nalozeno pres 24h, ale ne z duvodu nutnosti, ale protoze jsem na to v nedeli uz nemel silu.
Pouzil jsem hovezi zadni ve valecku, maso nadherny absolutne libove.
1hodina do mrazaku, nakrajel jsem na silnejsi platky 6-10mm.
45 minut na 70°C a zase 5 hodin na 60°C s vareckou ve dvirkach.
Budik ve 2h rano na vypnuti trouby
Opet to dopadlo skvele. Delal jsem tentokrat bez chilli, aby to mohla i manzelka.
Trochu jsem ubral koreni.
Pouzil jsem
2x sojovka 150ml
1x grilovaci koreni - Knorr Grilovaná krkovička
trochu sladke mlete papriky (asi tak jedna lzice)
2 lzice cesnekove pasty
trocha cerstve namleteho barevneho pepre.
Dalsi sul uz jsem nepridaval, v sojovce a koreni je ji dost.
Sušené maso s chilli
- Golonka
- Stálý člen
- Příspěvky: 434
- Registrován: 07 čer 2016 15:30
- Reputace: 1316
- Obrázky: 0
- Bydliště: Praha
Re: Sušené maso s chilli
Nemáte někdo zkušenosti se sušičkou ovoce, prý tam jde sušit i maso?
Čím blbější sedlák, tím větší
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 2247
- Registrován: 26 lis 2016 15:57
- Reputace: 3679
- Obrázky: 0
- Bydliště: Praha, zahrada Oleška,370 m.n.m.
Re: Sušené maso s chilli
Jde, akorát tě limituje ta výška mezi jednotlivými patry. Pořád přemýšlím, že bych zkusila tu udírnu, bez kouře, jen se zapnutou topnou spirálou.
Bacula
- Chozee77
- Stálý člen
- Příspěvky: 1513
- Registrován: 11 bře 2017 13:45
- Reputace: 2847
- Obrázky: 0
- Bydliště: Prostějov 223m n.m.
Re: Sušené maso s chilli
Paráda veliká...po těch vločkách a light jogurtu na snídani
Vyhodili ho z okna!!! Tůnu... Tůnu??? Tolik toho zas nebylo... Jára Da Cimrman
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1369
- Registrován: 09 srp 2012 18:40
- Reputace: 3322
- Obrázky: 0
- Bydliště: Žopy
Re: Sušené maso s chilli
Já vám říkal hned ze to chce řezat pořádný flákoty, žádný tenký lístečky...
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 521
- Registrován: 05 říj 2017 12:27
- Reputace: 1654
- Obrázky: 0
- Bydliště: Chudčice, 247 m.n.m.
Re: Sušené maso s chilli
Tak jsem to o víkendu testnul, na moji prvotní zkušennost jsem použil hovězí hrudí, cca. 1,2kg. Ochucení +- jako MartinS, bez česnekové pasty a sušené cibulky. Našel jsem doma zbytek sušeného česneku, podrtil v hmoždíři, přihodil něco pálivého, sójovku jsem použil original, takže výsledný produkt je hodně tmavý. Před zavěšením do trouby jsem lehce posypal rozdrceným Pepperoncinem.
Ovšem nechtělo se mi tentovat s provlíkáním špejle skrz rošt, takže jsem se hluboce zamyslel (na záchodě, tam mi to jde nejlíp) a nakonec jsem po vyházení skříně našel háčky od vánoční kolekce a na ozdoby. Za mě dobrý, lehce se aplikují a dobře se vytahují.
Výsledný produkt mě překvapil, po 7,5hod. v troubě jsem se dostal konzistencí k jerkys, které si pamatuji z USA. Chuť velmi dobrá, po 5ti hodinách byla sójovka hodně cítit po čuchu a trochu v chuti, další hodiny v troubě a dvoudenní uležení v chladu pomohly a je to luxus. Akorát sestra mi naznačila, že takhle dlouho pouštět troubu by bylo ideální v zimě jako "přímotop"...
Ovšem nechtělo se mi tentovat s provlíkáním špejle skrz rošt, takže jsem se hluboce zamyslel (na záchodě, tam mi to jde nejlíp) a nakonec jsem po vyházení skříně našel háčky od vánoční kolekce a na ozdoby. Za mě dobrý, lehce se aplikují a dobře se vytahují.
Výsledný produkt mě překvapil, po 7,5hod. v troubě jsem se dostal konzistencí k jerkys, které si pamatuji z USA. Chuť velmi dobrá, po 5ti hodinách byla sójovka hodně cítit po čuchu a trochu v chuti, další hodiny v troubě a dvoudenní uležení v chladu pomohly a je to luxus. Akorát sestra mi naznačila, že takhle dlouho pouštět troubu by bylo ideální v zimě jako "přímotop"...
- OMO
- Stálý člen
- Příspěvky: 2195
- Registrován: 03 říj 2012 19:03
- Reputace: 3021
- Obrázky: 0
- Bydliště: Uh. Hradiště
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sušené maso s chilli
Moc pěkný ... Oskar už šajní tak je na čase si vyrobit solární sušičku
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host