Recept jsem nasel a prelozil s anglictiny,upravyl jsem si ho do huby a aby toho nebylo malo rozhodl jsem se ze ani ty kukuricne lupinky(Nachos) si nebudu kupovat.Tak jdeme na to:
Chilli con queso
Ingredience:
30g masla(nebo tuku na peceni)
4ks salotky(ja jsem pouzil cesvenou cibuli-je to solidni nahrada a dava to salse trochu jinou dimenzi)
2strouzky cesneku
1/2lzicky mleteho chilli(treba cayenne pepper)
200g zakysane smetany(chystam se udelat i variantu se sladkou)
120g nastrouhaneho Cedaru(priznam se ze jsem pouzil goudu ale myslim ze tenhle recept je v tomhle smeru
dost benevolentni.Predse jenom Cedar je Anglicky a salsa je Mexicka)
3ks nasekanych cerstvych chilli papricek "dle gusta"
2lzicky nasekany nebo mlety koriandr
1svazek redkvicek(pouze na ozdobu-nepouzil jsem)
Postup:
Na hlubsi panvicce nebo v kastrulku rozehrejem maslo...
omluvte fotografii pak jsem prisel na to ze tahle volba nebude to pravy azvolil jsem neco vetsiho
...pote pridame cibuli a cesnek a smazime do sklovita.Pridame pul lzicky mleteho chilli a nechame cdca 30 sekund.
Pote pridame smetanu a syr a varime pokud syr neroztaje.
Nakonec pridame nasekane cerstvbe chilli a koriandr chvili povarima aby se spojily chute a mame hotovo.Muzeme prizdobit na ctvrtky nakrajenou retkvickou.
Nachos neboli kukuricne lupinky
Ingredience:
350g kukuricne mouky
200g hladke mouky
1,5lzicky soli
250ml teple vody(mnozstvy je pouze orientacni)
koreni na dochuceni(ja jsem pouzil Naga masala v malem mnozstvy spis na vuni)
olej na smazeni
Postup:
Smichame vsechny suchy ingredience a pomalu pridavame vodu tak aby testo nelepilo.
Pak testo prikryjeme a nachame odpocinout minimalne hodinu.Testo rozdelime na 4 casti
...a vyvalime na cca 2mm tenky plat.
Ja jsem bohuzel prvni varku udelal tenci a doplatil jsem nato tim ze Nachos byly moc tvrdy
S testa vykrajujeme trojuhelnicky a davame je na vymazany plech vylozeny pecicim papirem.
Nachos pred pecenim potreme olejem a pak peceme v troube na 175°C cca 10 minut(nebo dozlatova).
Podavame zatepla nebo zastudena:
Dobrou chut a AŤ PÁLÍ!!!