Bál bych se ryby pokud bych spolehlivě neměl ověřeno že před pár hodinama ještě svobodně plavala (když budete někdo v Třeboni tak prubněte místní kapří jerky, imho vůbec není marný. I když lokálně sušená a lokálně koupená mořská ryba, třeba na Lofotech nebo tak někde ve Skandinávii, nad polárním kruhem, je zase ještě jiná liga.
Kuře z velkovýroby by mne mne nenapadlo ani omylem (navíc sušené kuře je imho všeobecně o ničem)
Ale krůta v podobě jerky mi docela chutná a u toho prsa mám ověřen jak původ a datum porážky, tak a hlavně to že po cestě až ke mne do ruky mělo nepřerušené a solidní chlazení.
Btw, navíc při současných teplotách co v bytě panují dostane maso v první hodině sušení facku prakticky víc než pasterizační teplotou, suška mi na 3. stupeň zvedne teplotu vstupního vzduchu o cca 50-55°a když je teď obvyklá vstupní (bytová) teplota 32-35°...