Zdravím přátelé,
po nějaké delší době se boxík konečně rozjel a vidím první náznaky budoucí džungle
Klíčení trvalo docela dlouho, pár dní ve vlhkém kapesníku, pak jsem narazil na trik s pytlíkem, ale asi po 10 dnech nic. Nakonec jsem semínka zkušebně zapíchl do jiffy tablety a za dalších 5 dní už jsem viděl první klíčky
Nakonec jsem zvolil pro start substrát Bionova Soilmix a k tomu na pozdější dokrmování taktéž od Bionovy Soil Supermix. I když jsem zlikvidoval všechnu potenciálně rizikovou zeminu v bytě a nejbližší je od mě pět pater dolů, tak jsem preventivně nasadil i žluté lepové desky. Zatím v pohodě.
Svítidlo mi dělá radost, je vidět, že jsou rostlinky spokojené a mají krásně tmavě zelené lístky. Dnes po přesazení jsem zdroj přiblížil z 50 na 35 cm. Výkon na 100% a perioda 16h světla/8 hodin tmy.
Překvapilo mě, jak jsou rostliny chilli odolné. Obě původní Oranety jsem ostříhal a před přesazením jsem jim pod kohoutkem vlažnou vodou pořádně propláchl kořeny, abych je zbavil původní zeminy. Obě dvě ani nehnuly lístkem a přibližně za dva tři dny začaly s přírůstkama

foto z 19.11. konečně to začíná, pro jistotu jsem do dlouhého truhlíku zasadil i druhou letošní Oranetu z okna, aby tam v případě neúspěchu nebyla budoucí bonchi sama

dnes jsem se rozhodl rostliny přesadit do květináčů, první tři už mají pěkné kořínky, zbytek to dožene

tohle je finální sestava pro tuto první sezónu, očekávám, že v únoru už bych mohl zobat první jednohubky

pohled na mládežníky

a takhle krásně se vzpamatovala budoucí Bonchi