Dnes jsem se rozhodl, že sem dám senegalské jídlo. Je výborné a stojí za vyzkoušení. Napadlo mě to díky Baronově cestě a tak si vyzkoušejte chuť dálek u vás doma.
Takže ingredience:
1 kuře (samozřejmě mohou být stehna, křídla...jedl jsem to i s rybou a taky dobrý)
chilli dle chuti
3-4 velké cibule
4 stroužky česneku
2 polévkové lžíce hořčice
Olej
Sůl
Pepř
2-3 bobkové listy
1-2 citrony
Kostka bujonu
Postup (jak dělám já):
Kuře naporcujeme a naložíme na 2 hodinky do marinády. Marinádu připravíme ze šťávy z citronu (já používám jeden), nakrájené cibule, polisovaného čeneku, pepře, chilli. Pak kuře osmažíme v hrnci na oleji. Prostě ho necháme zatáhnout ze všech stran. Po cca 5ti minutách odstavíme. Do pánve dáme olej a na olej dáme marinádu ve které bylo kuře, přidáme do toho bobkový list, hořčici a kostku bujonu. Když he ta "omáčka" hotová (cibule hotová), tak omáčku přidáme ke kuřeti do hrnce, dáme hrnek nebo dva vody a dusíme. Až je kuře hotové a voda téměř vyvařená, tak jen dochutíme solí a případně pepřem nebo chilli.
Podáváme klasicky s rýží.
Google nabídl foto, tak vkládám.
Přeji dobrou chuť...je to fakt pecka.