Ahoj.
Dnes jsem se rozhodl, že sem dám senegalské jídlo. Je výborné a stojí za vyzkoušení. Napadlo mě to díky Baronově cestě a tak si vyzkoušejte chuť dálek u vás doma.
Takže ingredience:
1 kuře (samozřejmě mohou být stehna, křídla...jedl jsem to i s rybou a taky dobrý)
chilli dle chuti
3-4 velké cibule
4 stroužky česneku
2 polévkové lžíce hořčice
Olej
Sůl
Pepř
2-3 bobkové listy
1-2 citrony
Kostka bujonu
Postup (jak dělám já):
Kuře naporcujeme a naložíme na 2 hodinky do marinády. Marinádu připravíme ze šťávy z citronu (já používám jeden), nakrájené cibule, polisovaného čeneku, pepře, chilli. Pak kuře osmažíme v hrnci na oleji. Prostě ho necháme zatáhnout ze všech stran. Po cca 5ti minutách odstavíme. Do pánve dáme olej a na olej dáme marinádu ve které bylo kuře, přidáme do toho bobkový list, hořčici a kostku bujonu. Když he ta "omáčka" hotová (cibule hotová), tak omáčku přidáme ke kuřeti do hrnce, dáme hrnek nebo dva vody a dusíme. Až je kuře hotové a voda téměř vyvařená, tak jen dochutíme solí a případně pepřem nebo chilli.
Podáváme klasicky s rýží.
Google nabídl foto, tak vkládám.
Přeji dobrou chuť...je to fakt pecka.
Yassa
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1727
- Registrován: 21 pro 2016 12:53
- Reputace: 2904
- Obrázky: 0
- Bydliště: Tlustovousy
- Kontaktovat uživatele:
Re: Yassa
Místo kostky bujonu bych podléval kuřecím vývarem, jinak dobrý recept.
Re: Yassa
Já tam používám ten takový rosolový od Knorr. Ale jak jsem se to učil, tak oni tam rozdrobí takovou hnusnou "magi" kostku...petr.polasek píše: ↑19 bře 2019 09:56Místo kostky bujonu bych podléval kuřecím vývarem, jinak dobrý recept.
Ale vývar taky dobrý a nebo nemusí být žádný, protože je tam dost kuřecího, že by ani bujon být nemusel být nemusel.
Doporučuji zkusit a pak dejte vědět jak chutnalo
- JanaK
- Stálý člen
- Příspěvky: 219
- Registrován: 02 srp 2018 08:41
- Reputace: 615
- Obrázky: 0
- Bydliště: Prostějov
Re: Yassa
Také jsem zkoušela ale bohužel neznám originál a netuším jak správně dochutit
Omáčka se mi zdála dost kyselá - nevím, jestli to tak má být nebo jsem vzala velký citrón - příště troškuu uberu.
V kombinaci s rýží, která tu kyselost zředila to nakonec bylo velmi dobré. Synům moc chutnalo a já s manželem jsme sušeným chili talíř doladili k dokonalosti
Určitě budu vařit zase, takže dík za rozšíření jídelníčku
Omáčka se mi zdála dost kyselá - nevím, jestli to tak má být nebo jsem vzala velký citrón - příště troškuu uberu.
V kombinaci s rýží, která tu kyselost zředila to nakonec bylo velmi dobré. Synům moc chutnalo a já s manželem jsme sušeným chili talíř doladili k dokonalosti
Určitě budu vařit zase, takže dík za rozšíření jídelníčku
Re: Yassa
Mám radost, že chutná. Klidně citrón vynech úplně není to dogma. Já jedl s i bez a obojí je fajn...
A jestli mohu doporučit, tak zkus i tu arašídovou. Tu miluje moje dcera i manželka, a vlastně každý kdo měl možnost to ochutnat. Musím jí minimálně jednou za měsíc udělat.
A jestli mohu doporučit, tak zkus i tu arašídovou. Tu miluje moje dcera i manželka, a vlastně každý kdo měl možnost to ochutnat. Musím jí minimálně jednou za měsíc udělat.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1363
- Registrován: 09 srp 2012 18:40
- Reputace: 3313
- Obrázky: 0
- Bydliště: Žopy
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host