Mám jednu obvyklou otázku ... padající květy
Za poslední měsíc jsem pročetl forum mnohokrát ve snaze nalézt řešení ... ale po mnoha pokusech stále přicházím o květy a ze tří rostlin mám jen jeden plod. Asi si dokážete představit ten smutek ....
Mám tři papriky Habanero Red, Orange a Chocollate .... jsou to ty koupené z Hornbachu - vcelku jako vetsi asi 12cm velké ...
Poslední tři nebo čtyři týdny mi odpadávají květy, jedna z paprik nasadila plod, ... a já měl radost, že se vše daří, ale pak začali květy opadávat a žádný další plod už nevzniká.
Jeden z prohřešků z počátku byla asi větší zálivka ... samozavlažovací truhlík asi udržoval hlínu dost mokrou ... ale i po výrazném omezení zálivky na zde doporučenou míru, květy stále padají
Během posledních dvou a půl týdnů vedra mi na balkoně mnoho věcí trpělo, ale papričky to očividně milují, vyrostli o další dvě patra - ani sem to nečekal ... nasadili úžasné množství květů ... a všeobecně se neprojevují ničím nezdravým.
Vysloveně jsem je zkusil i trošku suchem potrápit ... v první vlně veder jsem je nechal i bez dohledu a očividně se jim to líbilo...
Pár dní vedra se zdálo, že květy drží, ale dnes ráno jsem shodil asi šest velkých zralých - pil produkujících - květů ...
Onen jeden plod má tak velikost otisku palce ... je světle zelený ... moc se poslední týdny nezvětšuje
Tušíte někdo co s tím?
Případně můžete mě ujistit, že desítky květů jsou stále ještě v normě? ... všechna rozvětvení jsou teď plná jamek po odpadlých květech
Budu moc vděčný za rady zkušenějších pěstitelů

Děkuju
Anamneza
- Mají se skvěle k světu, jsou velké, rovné listy, hezká zelená barva
- po koupi byly trošku moc tmavé a dvě byly zkrabacené - zde jsem se dočetl, že se jednalo o přehnojení dusíkem.... ale to se po čase krásně srovnalo.
- Jsou umístěné v pátem patře, na balkonu směřující na jih ...
- Jsou všechny tři nasazené do jednoho velkého květináče ... zde jsem trošku podcenil, jak moc se jim bude spolu dařit ... ale nezdá se, že by neměli místo.
- Potkali se s mšicema ... a po pokusu s česnekovym výluhem s arašídovým olejem jsem nakonec musel sáhnout po PIRIMORu ... ten mšice na 99% vyřešil.
- Substrát je směs několika pozůstatků a vetší části nově koupeného zahradnického substrátu (papriky, rajčata) ... bohužel jsem vynechal perlit
- před necelým měsícem dostali dávku hoštického hnojiva s guanem na papriky v zálivce (3l) ... a pak po asi dvou tydnech dostali jeste zbytek od paprik (cca 1l) .... ma to cca 6,3% fosforu a 4% draslíku ... a malé množství dusíku a amoniaku sodného...