sice mi dost dlouho trvalo, než jsem se k tomu dostal, ale jak jsem při představení slíbil, zakládám si zde také svoje první pěstitelské vlákno. Nějak není moc čas...
Nejdříve jsem měl v plánu zkusit po pár papričkách od pěti odrůd (semínka objednaná od seminka-chilli), ale pak jsem během klíčení ještě deodolal a objednal něco od Fataliiho, který k tomu přibalil i něco navíc a vyzkouším toho teda během své první sezóny trochu víc. No a taky uvidím, jestli se mi něco z toho vůbec podaří dopěstovat do zdárného konce... Prostory jsou - viz příspěvek v představení(http://www.chilli-forum.cz/predstavte-s ... t3707.html)...
Takže můj seznam:
1. Bhut Jolokia Orange, vyseto 2.1.2015, vzešlo 8/8, 100%, 3 sazenice rozdány
2. Habanero Yellow, vyseto 16.1.2015, vzešlo 10/10, 100%, 3 sazenice rozdány
3. Candlelight PI 593565, vyseto 31.1.2015, zatím vzešlo 6/7
4. Cajamarca, vyseto 4.2.2015, zatím vzešlo 2/3
5. Black Pearl, vyseto5.2.2015, zatím vzešlo 2/4
6. Chocolate Fatalii, vyseto 6.2.2015, zatím vzešlo 1/3
7. Filius Blue, plánuji vyset 6
8. Bird's Eye Baby, plánuji vyset 4
9. Thangsgiving Chilli, plánuji vyset 7
10. Marbles, plánuji vyset 3
Počet rostlinek v seznamu je zatím pouze výsev a předpěstování, kolik z nich skutečně půjde na finál do skleníku se uvidí časem. Něco teda půjde i za okno pro každodenní potěchu oka...
Bhut Jolokia Orange i Habanero Yellow mi vzešly všechny během několika dní, ale další už tak rychlé nejsou, asi se mi trochu zhoršily podmínky, nebo se snažím všechno zbytečně moc vylepšit, nebo co já vím..

Foto z mého úplně prvního výsevu (2.1.2015):
Ze staršího nepoužitého korpusu skříňě jsem si vyrobil box pro předpěstování. No vyrobil, ještě to není úplně dokončené - chybí dveře, zatím pouze přiklápím deskou - mám vymyšlené jak a z čeho je vyrobím, ale ještě nebyl čas. Ve skříňi sestavená zářivka s dvěma trubicemi 18W Narva BioVital, svítím nyní cca 14,5/9,5. Následující fota jsou z 6.2.2015, hned po přesazení prvních dvou odrůd i s jiffy do květináčků. Vedle jsou ještě volně 2x3 sazenice, které jsem později věnoval kamarádovi - také pěstitel chilli.
Jo, ten pahýl vedle v hnědém květináči, toho si nevšímejte. To je jen marný pokus o oživení jedné rostlinky zakoupené vloni a nechtěně přezimované za záhadných podmínek... asi to ale nedala...
Další várka výsevu, foto opět z 6.2.2015:
Brzy něco opět nafotím, udělám update seznamu a podělím se zde... Teda seznam klíčení je k dnešnímu dni aktuální, ale fotky ne, z té první várky už je dnes celkem pralesík... Jo a mimochodem, zjistil jsem, že ten teploměr a vlhkoměr, co je na obrázcích, ukazuje úplně blbě! Hlavně teplotu!
Zatím