Přidávám zde thread, jakým způsobem usušit silnostěnné chillies a ještě z nich udělat mleté koření.
V mém případě jsem použil Habanero Orange a Habanero Red. Papričky rozřízneme napůl a vydlabeme semena, která ponecháme na příští rok. Poté pokrájíme na menší kousky. Přendáme do sušky a sušíme. Nic na tom není.
Usušené chilli by nemělo měnit svůj tvar, být křehké a lámat se. Pak už jen stačí použít vhodný mixér. V mém případě to byl hyper super ETA robot s nástavcem na sekání koření, jehož stáří se odhaduje na 25 let. Svůj účel splnil na jedničku.

Příjemné kořenění přeji
Upozorňuji jen, že Habanero maji až 350.000 SHU. Dávejte si pozor při manipulaci. Při samotném sekání chilli papriček doporučuji prach nevdechovat! Účinkuje stejně jako slzák!