Recept mě poradila kamarádka, která ho má od Thajky.
Rýžové nudle
Cibule
Šťáva ze 3-4 citronů nebo limetek
mrkev zbavená středu, salátová okurka zbavená středu, rajčata, paprika, případně jiná zelenina dle chuti
chilli papričky čerstvé nebo chilli koření
olivový olej (může být i obyč.)
maso na tenké nudličky ( vepřové, kuřecí, hovězí, nebo krůtí dle chuti a možností)
pepř, sůl, cukr
sojová omáčka
 
Rýžové nudle namočíme do vody (caa. 1 a víc hod), maso nakrájíme na tenké nudličky, posolíme, opepříme a naložíme do sójové omáčky.
Zeleninu a cibuli nakrájíme na hodně na jemno nebo nastrouháme. U mrkve a okurky vydlabeme střed, nemusí být, ale je to lepší.  Rýžové nudle přivedeme k varu, nevaříme moc dlouho, aby se nerozvařily, já po dosažení varu slívám.
Naložené maso zprudka osmahneme na pánvi na oleji.
Připravíme si zálivku šťávu ze 3-4 citronů, lžička soli, pepře a lžíce cukru, lžička chilli koření, já dávám přednost nasekaným chilli papričkám většinou habanero, případně nakrájím další druh přímo do zeleniny, jak kdo snese.
zeleninu promíchám s nudlemi a masem, zaleju zálivkou a znovu promíchám.
Dá se jíst ještě za tepla nebo po vychlazení.
Ať Vám chutná.
			
									
									
						Thajský salát
- 
				aladincb007
 - Nový člen
 - Příspěvky: 10
 - Registrován: 27 čer 2014 18:23
 - Reputace: 0
 - Obrázky: 0
 
Re: Thajský salát
Díky, určitě vyzkouším. 
			
									
									
						- vavy.p
 - Stálý člen
 - Příspěvky: 457
 - Registrován: 13 úno 2014 17:18
 - Reputace: 4
 - Obrázky: 0
 - Bydliště: Velká Bíteš
 - Kontaktovat uživatele:
 
Re: Thajský salát
vypadá to prudce jedle .. to prubnem jen co něco dozraje..
			
									
									
						- gandalf
 - Stálý člen
 - Příspěvky: 2203
 - Registrován: 20 srp 2011 19:49
 - Reputace: 2632
 - Obrázky: 0
 - Bydliště: Netolice
 - Kontaktovat uživatele:
 
Re: Thajský salát
Mně se osvědčilo to maso nerestovat, ale krátce povařit /s kořením, sojovkou ....../. Té vody nedávám moc, jen tak aby byly ty plátky masa ponořené. Výhodou je, že se tím masem lépe pracuje, dá se připravit předem /vychladit/ a potom se jen do toho salátu přidá. Okořeněný a ochucený vývar se dá použít třeba i na přípravu dušené rýže, nebo nudlí /dodá jí chuť, barvu i vůni/, případně na podlití třeba restované zeleniny.
			
									
									
						- vavy.p
 - Stálý člen
 - Příspěvky: 457
 - Registrován: 13 úno 2014 17:18
 - Reputace: 4
 - Obrázky: 0
 - Bydliště: Velká Bíteš
 - Kontaktovat uživatele:
 
Re: Thajský salát
jde o to, že restováné maso si udrží svoji vlastní šťávu. dušené maso pouští svoji šťávu a natahuje obyč vodu... brr.
restováné maso se též dá prřpravit dopředu a schladit... a zkus nekdy jak dlouho ti v lednici vydrží ovařené a jak dlouho restované maso.
			
									
									
						restováné maso se též dá prřpravit dopředu a schladit... a zkus nekdy jak dlouho ti v lednici vydrží ovařené a jak dlouho restované maso.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti

		