Šmakuláda nejen na topinky a čínu

Recepty na pikantní chilli pokrmy
Uživatelský avatar
Johny4481
Stálý člen
Příspěvky: 251
Registrován: 21 srp 2020 15:04
Reputace: 715
Obrázky: 0
Bydliště: Slavětín nad Metují

Šmakuláda nejen na topinky a čínu

Příspěvekod Johny4481 » 30 srp 2020 15:21

1Kg rajčat
1Kg paprik (sladké)
1Kg cibule
80g soli
130g cukru
1/2 balíčku ml. pepře (dávám méně)
1/2l oleje (dávám méně)
2dc octa
1 větší česnek
střední plnotučná hořčice
Hřejivé papričky dle Vaší chuti. Pro většinu našich strávníků dávám Jalapeňo a picante a jen nepatrně Tabasco. Pro mne a starší dceru ještě Habanero red, a Trinidad scorpion butch taylor

Vše nakrájet, vařit minimálně hodinu do zhoustnutí dle potřeby.


Na topinky:- V rendliku orestuju slaninku přidám šmakuládu a nějakou pokrájenou klobásku či salámu a nechám zredukovat, aby zhoustla natolik, aby držela na topince posypeme nastrouhaným sýrem dle libosti.


Čína: Naložené kuřecí v čínské marinádě orestovat, okořenit a přidatt šmakuládu nechat prohřát a podávat s rýží.

687046870668705
Není hořkého života. Jen občas pálí, ale většinou příjemně hřeje. Bohu dík.

Zpět na „Recepty na pikantní chilli pokrmy“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 hostů