Vcera som zozbieral mensiu urodu Habanero Bonda a rozmyslal som co stym a ako som hladal na nete recepty na rozne omacky tak som narazil na vyssie spominanu ananasovu omacku, mozte ho najst: http://ourforeverhouse.blogspot.sk/2012 ... k-off.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Osobne mi velmi chutia taketo sladke chili omacky tak som sa dal do toho a skusil to podla receptu spravit aj ked som spravil mensie zmeny.
Ingrediencie ktore som pouzil:
4x hrnceky cukru
1x hrncek bieleho vinneho octu
1x odstaveny citron
2x ananas v konzerve 500ml + stava z konzervy miesto ananasoveho dzusu
1x cibula
1x zlta sladka paprika
1x cervena sladka paprika
10x habanero ( kludne by som ich pridal aj trochu viac )
3-4 velke lyzicky kukuricneho skrobu ( zlaty klas )
Najprv dajte do hrcna cukor, ocot, stavu z konzervy a citronovu stavu. Na miernom ohni povarit kym sa cukor neroztopi a nechat prejst varom par minut, zatial mozme ohen vypnut a pokrajat si papriky, cibulu. Habanera som rozmixoval v mixery najemno.
Vlozime vsetko do hrnca s cukrovym zakladom a nechame prejst bodom varu, nakoniec pridame kukuricny skrob aby to malo pozadovanu konzistenciu a zatepla plnime do pripravenych poharov.

Bol to moj druhy pokus o varenie omacky a dopadol nad moje ocakavania a omacka chuti POPIČI

Ak mate radi podobne sladko stiplave tak urcite skuste toto a inu uz nebudete robit

Pripadne dajte vediet co by sa nanej este dalo zlepsit a nechajte si chutnat na tejto skvelej omacke