Mojo de cilantro
Hrst natě koriandru
Půl hrsti petrželové natě
2 zelené chilli pappričky
3 stroužky česneku
300-350 ml olivového oleje
Polévková lžíce vinného octa
Špetka soli
Koriandr, petržel, chilli papričky zbavené semínek a česnek na hrubo nasekáme. Vhodíme do mixéru zalejeme olejem, přidáma sůl, ocet a rozmixujeme. Hotovo.
Mojo verde
Hrst petrželové natě
2 zelené chilli papričky
3 stroužky česneku
Kávová lžička římského kmínu
300 ml olivového oleje
Polévková lžíce vinného octa
Špetka soli
A zase nasekané šup do mixéru. Hotovo.
Mojo rojo
2 chilli papričky pimientos choriceros (můžou být i jiné)
2 stroužky česneku
Kousek osmaženého chleba (1topinka)
Voda
Olivový olej
Ocet
Špetka černého pepře
Špetka soli
Topinku namočíme do vody aby se rozmočila. Chilli papričky zbavíme semínek a spolu s česnekem a rozmočenou topinkou nasekáme. Vše vhodíme do mixéru, zalejeme olejem. Přidáme pol. lžíci octa, špetku soli a pepře. A rozmixujeme. Hotovo.
Omáčky mojo se na kanárech používají skoro ke všemu... brambory, rýže, tortila, na ryby, k masům, sýrům, nebo jen tak ke chlebu. Tyto tři typi jsou základní se kterými se můžete na kanátech setkat nejčastěji. Pokut by to někoho zajímalo, můžu rozšířit o další mojo druhy.
Dobrou chuť.
