Los Mojos Canarios

Recepty na domácí pikantní omáčky
Uživatelský avatar
HCST
Stálý člen
Příspěvky: 64
Registrován: 27 pro 2010 17:19
Reputace: 0
Obrázky: 0
Bydliště: Uh. Hradiště

Los Mojos Canarios

Příspěvekod HCST » 23 led 2012 20:56

Jedná se o pikantní omáčky které neodmyslitelně patří ke Kanárské kuchyni.

Mojo de cilantro

Hrst natě koriandru
Půl hrsti petrželové natě
2 zelené chilli pappričky
3 stroužky česneku
300-350 ml olivového oleje
Polévková lžíce vinného octa
Špetka soli

Koriandr, petržel, chilli papričky zbavené semínek a česnek na hrubo nasekáme. Vhodíme do mixéru zalejeme olejem, přidáma sůl, ocet a rozmixujeme. Hotovo.

Mojo verde

Hrst petrželové natě
2 zelené chilli papričky
3 stroužky česneku
Kávová lžička římského kmínu
300 ml olivového oleje
Polévková lžíce vinného octa
Špetka soli

A zase nasekané šup do mixéru. Hotovo.

Mojo rojo

2 chilli papričky pimientos choriceros (můžou být i jiné)
2 stroužky česneku
Kousek osmaženého chleba (1topinka)
Voda
Olivový olej
Ocet
Špetka černého pepře
Špetka soli

Topinku namočíme do vody aby se rozmočila. Chilli papričky zbavíme semínek a spolu s česnekem a rozmočenou topinkou nasekáme. Vše vhodíme do mixéru, zalejeme olejem. Přidáme pol. lžíci octa, špetku soli a pepře. A rozmixujeme. Hotovo.

Omáčky mojo se na kanárech používají skoro ke všemu... brambory, rýže, tortila, na ryby, k masům, sýrům, nebo jen tak ke chlebu. Tyto tři typi jsou základní se kterými se můžete na kanátech setkat nejčastěji. Pokut by to někoho zajímalo, můžu rozšířit o další mojo druhy.

Dobrou chuť. :chilli:

Uživatelský avatar
Maxim
Stálý člen
Příspěvky: 150
Registrován: 23 zář 2011 23:00
Reputace: 73
Obrázky: 0
Bydliště: España

Re: Los Mojos Canarios

Příspěvekod Maxim » 24 led 2012 15:02

Díky za recepty, vůbec jsem netušil, že mojo existuje v tolika provedeních. Z dovolené znám akorát mojo picon :foods: asi podvědomě v meníčku vybírám jenom jídla ve kterých jsou slova jako picon, hot, pepper...
O

Uživatelský avatar
HCST
Stálý člen
Příspěvky: 64
Registrován: 27 pro 2010 17:19
Reputace: 0
Obrázky: 0
Bydliště: Uh. Hradiště

Re: Los Mojos Canarios

Příspěvekod HCST » 24 led 2012 16:19

Maxim píše:Díky za recepty, vůbec jsem netušil, že mojo existuje v tolika provedeních. Z dovolené znám akorát mojo picon :foods: asi podvědomě v meníčku vybírám jenom jídla ve kterých jsou slova jako picon, hot, pepper...
A co třeba:

Mojo de agucate

Hrst natě koriandru nebo petržele (podle chuti... je možný i mix)
1 zralé avokádo
3-4 stroužky česneku
2 zelené chilli papričky
1 k. lžička římského kmínu
1 k. lžička soli
1 p. lžíce vinného octa
300 ml ol. oleje

A zase to všechno nasekané šupnout do mixeru a pomalu přilévat olej až vznikne jemný krém.
Ps: kmín je dobré pro zvíraznění chuti chvilku pohonit na rozpálené suché pánvičce.

Dobrou chuť. :chilli:


Zpět na „Recepty na domácí chilli omáčky / chilli sauce“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti