Jedná se o pikantní omáčky které neodmyslitelně patří ke Kanárské kuchyni.
Mojo de cilantro
Hrst natě koriandru
Půl hrsti petrželové natě
2 zelené chilli pappričky
3 stroužky česneku
300-350 ml olivového oleje
Polévková lžíce vinného octa
Špetka soli
Koriandr, petržel, chilli papričky zbavené semínek a česnek na hrubo nasekáme. Vhodíme do mixéru zalejeme olejem, přidáma sůl, ocet a rozmixujeme. Hotovo.
Mojo verde
Hrst petrželové natě
2 zelené chilli papričky
3 stroužky česneku
Kávová lžička římského kmínu
300 ml olivového oleje
Polévková lžíce vinného octa
Špetka soli
A zase nasekané šup do mixéru. Hotovo.
Mojo rojo
2 chilli papričky pimientos choriceros (můžou být i jiné)
2 stroužky česneku
Kousek osmaženého chleba (1topinka)
Voda
Olivový olej
Ocet
Špetka černého pepře
Špetka soli
Topinku namočíme do vody aby se rozmočila. Chilli papričky zbavíme semínek a spolu s česnekem a rozmočenou topinkou nasekáme. Vše vhodíme do mixéru, zalejeme olejem. Přidáme pol. lžíci octa, špetku soli a pepře. A rozmixujeme. Hotovo.
Omáčky mojo se na kanárech používají skoro ke všemu... brambory, rýže, tortila, na ryby, k masům, sýrům, nebo jen tak ke chlebu. Tyto tři typi jsou základní se kterými se můžete na kanátech setkat nejčastěji. Pokut by to někoho zajímalo, můžu rozšířit o další mojo druhy.
Dobrou chuť.
Los Mojos Canarios
- Maxim
- Stálý člen
- Příspěvky: 150
- Registrován: 23 zář 2011 23:00
- Reputace: 73
- Obrázky: 0
- Bydliště: España
Re: Los Mojos Canarios
Díky za recepty, vůbec jsem netušil, že mojo existuje v tolika provedeních. Z dovolené znám akorát mojo picon asi podvědomě v meníčku vybírám jenom jídla ve kterých jsou slova jako picon, hot, pepper...
O
- HCST
- Stálý člen
- Příspěvky: 64
- Registrován: 27 pro 2010 17:19
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
- Bydliště: Uh. Hradiště
Re: Los Mojos Canarios
A co třeba:Maxim píše:Díky za recepty, vůbec jsem netušil, že mojo existuje v tolika provedeních. Z dovolené znám akorát mojo picon asi podvědomě v meníčku vybírám jenom jídla ve kterých jsou slova jako picon, hot, pepper...
Mojo de agucate
Hrst natě koriandru nebo petržele (podle chuti... je možný i mix)
1 zralé avokádo
3-4 stroužky česneku
2 zelené chilli papričky
1 k. lžička římského kmínu
1 k. lžička soli
1 p. lžíce vinného octa
300 ml ol. oleje
A zase to všechno nasekané šupnout do mixeru a pomalu přilévat olej až vznikne jemný krém.
Ps: kmín je dobré pro zvíraznění chuti chvilku pohonit na rozpálené suché pánvičce.
Dobrou chuť.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti