Jednoduchá a luxusní Chilli pasta

Recepty na domácí pikantní omáčky
Uživatelský avatar
Dzudy
Nový člen
Příspěvky: 8
Registrován: 18 zář 2018 21:55
Reputace: 5
Obrázky: 1
Bydliště: Čtyřkoly

Jednoduchá a luxusní Chilli pasta

Příspěvekod Dzudy » 18 zář 2018 22:44

Suroviny:
300 g Habaňeros
1ks Jolokina
3 pol. lžíce olivového oleje
50g Českého česneku
20g Soli
60g Třninového cukru
15ml Jablečného octa.
1x Malá cibule

Postup:
Orestovat malou cibuli na 3 pol. lžicích oliv oleje do sklovatova.
Vše i se semínky rozmixovat, nandat do skleniček (víčka jen nasadit neutahovat) a nechat 5 dnů v teple fermentovat, pak víčka utáhnout a šup do lednice nebo sklepa. Vydrží mi až do další sezóny. Množství je cca 0,5L
Doporučuji!!! :jalapeno:53123
Naposledy upravil(a) Dzudy dne 26 zář 2018 17:32, celkem upraveno 3 x.

BlueShark
Stálý člen
Příspěvky: 1106
Registrován: 18 zář 2014 07:49
Reputace: 185
Obrázky: 342

Re: Jednoduchá a luxusní Chilli pasta

Příspěvekod BlueShark » 19 zář 2018 14:19

To kvasí když je tam ocet?

Uživatelský avatar
Dzudy
Nový člen
Příspěvky: 8
Registrován: 18 zář 2018 21:55
Reputace: 5
Obrázky: 1
Bydliště: Čtyřkoly

Re: Jednoduchá a luxusní Chilli pasta

Příspěvekod Dzudy » 19 zář 2018 15:49

Ano kvasí

BlueShark
Stálý člen
Příspěvky: 1106
Registrován: 18 zář 2014 07:49
Reputace: 185
Obrázky: 342

Re: Jednoduchá a luxusní Chilli pasta

Příspěvekod BlueShark » 19 zář 2018 15:56

Dzudy píše:
19 zář 2018 15:49
Ano kvasí
Aha to jsou věci :) Mám zažito že ocet totálně ukončí kvašení. :)

Uživatelský avatar
Dzudy
Nový člen
Příspěvky: 8
Registrován: 18 zář 2018 21:55
Reputace: 5
Obrázky: 1
Bydliště: Čtyřkoly

Re: Jednoduchá a luxusní Chilli pasta

Příspěvekod Dzudy » 19 zář 2018 16:18

Asi to bude tím, že koncentrace octa je minimální. Stačí jednoduše otestovat. Dejte si do tepla na týden hrnec s lákem na okurky kde je 1l vody 250ml octa, cukr, koření, sůl. Zaručuji že do 7 dnů bude kvasit.

Bacula
Stálý člen
Příspěvky: 1584
Registrován: 26 lis 2016 15:57
Reputace: 1875
Obrázky: 533
Bydliště: Praha, zahrada Oleška,370 m.n.m.

Re: Jednoduchá a luxusní Chilli pasta

Příspěvekod Bacula » 19 zář 2018 21:40

Hele, nevím, nálev na okurky, který mi zbyde běžně uchovávám v plastové láhvi v pokojové teplotě, nikdy to nic neudělá.
Bacula

Uživatelský avatar
Dzudy
Nový člen
Příspěvky: 8
Registrován: 18 zář 2018 21:55
Reputace: 5
Obrázky: 1
Bydliště: Čtyřkoly

Re: Jednoduchá a luxusní Chilli pasta

Příspěvekod Dzudy » 19 zář 2018 22:24

Nejsem si jist zda tato diskuze má cenu.
Možná si tu pastu nejdřív uvař, ochutnej a pak řeš. Já si lák na okurky vařím vždy na várku okurek, před 14 dny jsem ho nechal týden na sporáku a kvasil. Toť mé poslední vyjádření k octu.

Uživatelský avatar
gandalf
Stálý člen
Příspěvky: 1763
Registrován: 20 srp 2011 19:49
Reputace: 1275
Obrázky: 1397
Bydliště: Netolice
Kontaktovat uživatele:

Re: Jednoduchá a luxusní Chilli pasta

Příspěvekod gandalf » 19 zář 2018 23:06

Možná trochu of topic - co vymýšlíte - pasta chu-nan je dlouhodobě prověřená generacemi kuchařů. Tak jaké pak variace? To do svíčkový mohu přidat třeba koriandr a "jít s tím do světa"? Pochopitelně si kždý může doma patlat /jako já/ co chce a podle svého, ale ......


Zpět na „Recepty na domácí chilli omáčky / chilli sauce“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů