Zdravím všechny chilli kuchtíky
mám takový dotaz... dělal jsem pečený kečup v troubě s morugama a s "Carolinou" . Krásně to hřálo na jazyku během toho pečení ale v průběhu toho pečení ten pal slábl a po rozmixování a vychladnutí se pal výrazně vytratil. Co to způsobuje a jak tomu předejít, aby ten pal zůstaval stejný případně se o tolik neponížil?
Chilli kečup
-
OMO
- Stálý člen
- Příspěvky: 2192
- Registrován: 03 říj 2012 19:03
- Reputace: 2998
- Obrázky: 0
- Bydliště: Uh. Hradiště
-
Kontaktovat uživatele:
Re: Chilli kečup
X-CHILLI píše: ↑10 zář 2018 14:09
Zdravím všechny chilli kuchtíky
mám takový dotaz... dělal jsem pečený kečup v troubě s morugama a s "Carolinou" . Krásně to hřálo na jazyku během toho pečení ale v průběhu toho pečení ten pal slábl a po rozmixování a vychladnutí se pal výrazně vytratil. Co to způsobuje a jak tomu předejít, aby ten pal zůstaval stejný případně se o tolik neponížil?
Pálivé papriky nepeč po celou dobu, ale přidej je třeba 20 minut před koncem. Tím ten pal tolik nesrazíš, případně přidej víc "matroše"
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
Re: Chilli kečup
Takže je to tím teplem předpokládám, že se capsaicin teplem vypařuje? Nebo k čemu přesně dochází, že papričky ztrácí tu pálivost? Myslel jsem, že se vypařuje jen voda a capsaicin zůstává
-
padr
- Stálý člen
- Příspěvky: 359
- Registrován: 29 črc 2015 10:13
- Reputace: 653
- Obrázky: 0
- Bydliště: Slavkov u Brna
Re: Chilli kečup
Capsaicin se nevypařuje, ale při vysokých teplotách se rozpadá. Je to obdobné jako s většinou vitamínů - teplem degradují.
Re: Chilli kečup
Děkuji za vysvětlení, zase jsem o něco moudřejší
-
Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5254
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 8405
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
-
Kontaktovat uživatele:
Re: Chilli kečup
Hlavně je důležitá vec, pokud chci neco pro chut a pal, dávám to nakonec a vařím krátce, nebo už jen nechám dojít. "Česká kuchyne" která vaří vse totálně do mrtva je toho špatným prikladem....
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti
- OMO
- Stálý člen
- Příspěvky: 2192
- Registrován: 03 říj 2012 19:03
- Reputace: 2998
- Obrázky: 0
- Bydliště: Uh. Hradiště
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chilli kečup
Pálivé papriky nepeč po celou dobu, ale přidej je třeba 20 minut před koncem. Tím ten pal tolik nesrazíš, případně přidej víc "matroše"X-CHILLI píše: ↑10 zář 2018 14:09Zdravím všechny chilli kuchtíky
mám takový dotaz... dělal jsem pečený kečup v troubě s morugama a s "Carolinou" . Krásně to hřálo na jazyku během toho pečení ale v průběhu toho pečení ten pal slábl a po rozmixování a vychladnutí se pal výrazně vytratil. Co to způsobuje a jak tomu předejít, aby ten pal zůstaval stejný případně se o tolik neponížil?

Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
Re: Chilli kečup
Takže je to tím teplem předpokládám, že se capsaicin teplem vypařuje? Nebo k čemu přesně dochází, že papričky ztrácí tu pálivost? Myslel jsem, že se vypařuje jen voda a capsaicin zůstává
- padr
- Stálý člen
- Příspěvky: 359
- Registrován: 29 črc 2015 10:13
- Reputace: 653
- Obrázky: 0
- Bydliště: Slavkov u Brna
Re: Chilli kečup
Capsaicin se nevypařuje, ale při vysokých teplotách se rozpadá. Je to obdobné jako s většinou vitamínů - teplem degradují.
Re: Chilli kečup
Děkuji za vysvětlení, zase jsem o něco moudřejší 

- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5254
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 8405
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chilli kečup
Hlavně je důležitá vec, pokud chci neco pro chut a pal, dávám to nakonec a vařím krátce, nebo už jen nechám dojít. "Česká kuchyne" která vaří vse totálně do mrtva je toho špatným prikladem....
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti