Ahoj, vítám tě tady a souhlasím s Kendym. Osobně po vyklíčení dávám žížalky do kelímků od malého jogurtu nebo od kafe tj 0,15-0,20lt a pak až zesílí a vytvoří si nějaký kořenový systémek tak přesazuji do 0,5 lt ale v zásadě je to jedno, pokud máš místo ušetříš si jedno pikýrování. Jinak myslím, že sis vybral na učení skvělý druh, jalapeňa jsou klasika a dobře se s nimi pracuje, nejsou náročná. Moje cesta v počátcích, vedla docela hodně přes Jalapeňa, nedám na ně dodnes dopustit a tak ti fandím a přeju úspěch.
PS: Taková technická poznámka. Přesazováním z malýho kelímku do velkého alespoň vidím, jak si kytka vede i pod zemí, tj jaký si dělá kořeny. Když je dáš ronou do velkého, můžeš mít chvíli třeba pocit stagnace, tak to je o tom, že ve velkém má dost místa , tak si jede kořeny. Ideální je souběh , čemuž,asi trochu pomáhají ty malé kelímky. Čistě moje teorie díky praxi a selskému rozumu.
