chilli příprava na sezonu 2015/výměna semen

Vaše koníčky, krom pěstování chilli :tiphat:
hudyny
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

chilli příprava na sezonu 2015/výměna semen

Příspěvekod hudyny » 23 lis 2014 18:30

Zdravím, tento rok jsem koupil jednu chilli papričku jako okrasu do bytu, přičemž jsem k ní koupil poté 4 další, příští rok určitě ze semínka a začnu dřív, jelikož teď mi teprve většina dozrává. Celkem chytlavá záliba, celkem nenáročná, omáčka z toho výborná.
Vypadá to dobře i v bytě/na balkoně a ta úroda stojí za to, i když jsem je měl v malých květináčích, pouze jedna byla venku v zemi a vyrostla něco přes metr do výšky.
Rád bych vyměnil nějaké semena chilli v Brně a okolí nejlépe.
Můžu nabídnout:
- Pepper Peter Orange
- JAMAICAN HOT YELLOW
- Papričky okrasné Mix - jedlé, pálivé - jediné co jsem měl ze semena od Gardenie - popisem a obrazově sedí na LITTLE ELF
- Habanero Yellow (jsou nějaké zakrslé, nevím jestli semínka dorostou uvnitř)
- LOCO/nebo něco podobného nevím přesně, ale jsou pálivější než LOCO, to má cca jenom 30tisS HU, ty moje mají určitě víc, nebo se to trocha zkřížilo s nějakou jinou :firy:
Máte nějaký fígl na mšice bez chemie? Já sazenice s mšicema koupil už v obchodu, nechtěl jsem stříkat chemií a stříkal jsem je jen vodou a mýdlovou vodou- redukoval jsem je ale teď jak jsou v bytě, tak to nemá cena sprchovat, protože za chvilku jsou tam zas ještě s nějakým bílým ''bordelem/molicemi nebo co to je''

Tak dejte kdyžtak vědět :angry1:

Zděnda-Z-Javecu
Stálý člen
Reputace: 7

Re: chilli příprava na sezonu 2015/výměna semen

Příspěvekod Zděnda-Z-Javecu » 23 lis 2014 20:22

Ahoj, na mšice platí postřik z tabákovýho výluhu, viz.: http://www.seminka-chilli.cz/o-chilli/t ... ti-msicim/" onclick="window.open(this.href);return false; a co se týče semínek, můžem se domluvit na výměnu, bydlím na kraji Brna :tiphat:
Co shoří, neshnije...

proki73
Moderátor
Reputace: 36

Příspěvekod proki73 » 23 lis 2014 20:48

ahoj na mšice doporučuji mospilan je to sice chemie ale na tabák je již pozdě a mídlová voda je sladá

hudyny
Nový člen

Příspěvekod hudyny » 24 lis 2014 20:07

Díky za rady, už jsem o tom tabáku i mosilaně slyšel, ale už tento rok už to aplikovat nejspíš nebudu
Zděnda-Z-Javecu: Není problém se domluvit, kdyžtak mi napiš do zpráv, kdy by se ti to hodilo, co bys chtěl, co máš a tak

Ještě jedna otázka, někde jsem četl, že papričky jsou dvouletky, takže bych je rád nechal do příštího roku, aby byla paprička silnější a větší s větším výnosem.
Nevíte někdo jak ji zazimovat-zastřihnout, uložení na nejspíš teplejší a světlejší místo a tak, nějaké zkušenosti?

proki73
Moderátor

Příspěvekod proki73 » 24 lis 2014 20:25

hudyny píše:Díky za rady, už jsem o tom tabáku i mosilaně slyšel, ale už tento rok už to aplikovat nejspíš nebudu
Zděnda-Z-Javecu: Není problém se domluvit, kdyžtak mi napiš do zpráv, kdy by se ti to hodilo, co bys chtěl, co máš a tak

Ještě jedna otázka, někde jsem četl, že papričky jsou dvouletky, takže bych je rád nechal do příštího roku, aby byla paprička silnější a větší s větším výnosem.
Nevíte někdo jak ji zazimovat-zastřihnout, uložení na nejspíš teplejší a světlejší místo a tak, nějaké zkušenosti?
tady najdeš odpovědi na zazimování a pro zajímavost rocoto z rodu pubescenc plodi i 15 let :)

hudyny
Nový člen

Příspěvekod hudyny » 25 lis 2014 21:49

OK díky

proki73
Moderátor

Příspěvekod proki73 » 26 lis 2014 17:33

Ahoj rád se přidám k tomuto vláknu dnes jsem rozsipal ve foliáku a skleníku rozsipal Dolomitický vápenec pro úpravu zeminy a trošku jsem to prolil a ktomu jsem se koukal co vlastně budu vysévat a zjistil jsem že toho mám až nad hlavu 45 druhů tak uvidíme :)

hudyny
Nový člen

Příspěvekod hudyny » 26 lis 2014 21:17

hm 45 druhů :firychil: to je dost no.
Ale kdyby ses chtěl nějakých semínek zbavit / vyměnit, hlavně těch více/hodně pálivých, tak dej vědět
Jestli pěstuješ tolik druhů pohromadě, tak už bys měl mít nějaké křížence / nové druhy ne? :thumbup:

Musím říct, nedávno jsem dělal omáčku z chili a rajčat a nemá chybu a to jsem ''vařil z vody'' se strejdou Googlem základní recepty, určitě jsou i lepší, takže musím jenom doporučit, ale to už tady asi znáte.

Pokud připravuješ skleník, tak zkus připravit půdu s koňským hnojem, ten by měl být the best, co jsem tak četl, nejen pro chilli papričky.
Myslím, že půda by se měla připravovat teď někdy v zimě, mělo by se nechat odležet a tak, aby to nespálilo kořeny, ale to asi znáš

Zpět na „Představte se v chilli fóru“