se začátkem roku 2021 se nám otvírá další pěstební sezona. Na tomto fóru to letos bude má pátá, lze říct, že zde v této komunitě slavím půlkulatiny. Tradiční nultý příspěvek slouží k propojení všech mých vláken, dnes se ale rozepíšu víc. Během uplynulých sezon jsem měl možnost poznat řadu z vás osobně. A uvědomil jsem si, jak krásný koníček dokáže spojit lidi z různých koutů naší země. Rok 2020 byl poněkud chaotický a všemožné okolnosti se podepsaly na každém z nás. A omezené možnosti se osobně sejít, podebatovat nejen o chilli, vyměnit si zkušenosti a semínka, ochutnat navzájem různé výrobky nejen z papriček ve mně vzbuzují spoustu vesměs krásných vzpomínek. V naší komunitě (snad to tak mohu říct) vznikla spousta krásných projektů, které se nestaly pouze jednorázově. Ať jde o sraz v Dachovech, různá místní setkání až po chilli festival. A při shlédnutí nových webových stránek Žopského Vypalováku jsem se neubránil pohnutí a zamačkával jsem slzy. Slzy radosti a dojetí. Jsem rád, že mohu být součástí této komunity a těším se na další akce a shledání. Díky za inspiraci při pěstování, při výběru odrůd i přípravě různých specialit. Loňská sezona dopadla trochu hůře než předešlé, takto to ale asi měla většina z vás. Ještě pěkných pár obrázků čeká na publikování a shrnutí na sepsání. Ať se vám v nové sezoně 2021 daří nejen v pěstování papriček. Především vám ale přeji pevné zdraví.
Brzy pokračování