Jak jsem již psal dřív, slavnostní výkop letošní sezony začal minulý týden. Osivo šlo na 24 hodin do lignohumátu a pak do Jiffů. Následně ještě byly vysety 2 odrůdy; na jednu jsem zapomněl, druhá přišla o den později. V první vlně jde o 28 odrůd (vše C. Chinenses a C. Baccatum, jedna C. Pubescens) v počtu 30 rostlin. Byl jsem zvědav, která odrůda bude letošní příslovečná první vlaštovka. Letos jsou příslovečné první vlaštovky celkem tři; Malawi Peppadew (C. Baccatum), Manabi Sweet a Santa Lucia Yellow Seasoning (obě C. Chinenses). Vyklíčily včera, tj. 5 dní od výsevu do tablet. Do okamžiku psaní tohoto příspěvku vyklíčilo celkem 14 semen, takže jsme skoro na polovině. Lze říct, že letos klíčí rychleji Chinensky než Baccatum. Příští týden uvidíme, jestli bude zapotřebí druhá vlna této první fáze výsevu. Nyní konečně pár obrázků:
Pěstební koutek pro předpěst

Pařníky jsou čistě vymyté a vše je připraveno

Namočené odrůdy C Baccatum...

...a C. Chinenses

1. vlna výsevu

Doplníme dvě odrůdy a máme to komplet

Komupak patří tyto stopy?

Samozřejmě pomocnicím

Je to jejich první zima u nás, snad je packy moc nezebou.
Pomocnice Elza

Pomocnice Rézinka

Celý pomocník, obrovská podoba, ale i chování a přítulnost.
Uvidíme, jak jim půjde pomáhání při pěstování, zatím bych je nazval demoliční četou. Ale určitě se vypracují
Dnešní report je u konce, v dalším dáme obrázky vyklíčených rostlinek. Ať se vám všem daří