Kroucení listů
Re: Kroucení listů
Ahoj, nenašel by se někdo, kdo by měl představu, proč se u malých rostlinek jako je na obrázku takto kroutí lístky? Čím by to mohlo být dáno? Dík moc

- rytir91
- Stálý člen
- Reputace: 3
- Obrázky: 0
mě přindou v normálním stavu
- Hami
- Stálý člen
- Reputace: 3
Buď v klidu, je to normální stav 

- carpal
- Nový člen
- Reputace: 0
Je to opravdu normální stav
posting.php?mode=reply&f=95&t=1848#" onclick="window.open(this.href);return false;

Zdravím pěstitele, chtěl bych poprosit ještě o jednu radu. Moje rostlinky vypdají takto :

Během jednoho dne děložní lístky všech rostlin takto zčernaly. čím by to mohlo být, znamená to nějaký problém?
Rostlina na obrázku je stejná jako ta cca o tři příspěvky výše - za skoro 14 dní povyrostla jen o tolik kolik je z těch obrázků vidět - zdá se mi to hrozně málo, u takhle prťavých rostlinek bych čekal, že porostou jako o závod (pokud mají dobré podmínky), nebo je to normální? díky moc za pomoc.

Během jednoho dne děložní lístky všech rostlin takto zčernaly. čím by to mohlo být, znamená to nějaký problém?
Rostlina na obrázku je stejná jako ta cca o tři příspěvky výše - za skoro 14 dní povyrostla jen o tolik kolik je z těch obrázků vidět - zdá se mi to hrozně málo, u takhle prťavých rostlinek bych čekal, že porostou jako o závod (pokud mají dobré podmínky), nebo je to normální? díky moc za pomoc.
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2598
- Kontaktovat uživatele:
V jakém substrátu to máš? Jak zaléváš? Děložní lístky mají tendenci opadávat? Mohlo dojít k tomu, že substrát je chudý na živiny a rostlinka tím páden rychle vyčerpala zásoby z děložních lístků. Bez znalosti více informací těžko radit.
Jaký přesně je to substrát nevím - dostal jsem ho v zahradnictví jen trochu za pár kaček, takže k tomu nemám originální obal. Myslím že je to ale nějaká před-hnojená směs a rostlina je tam pár týdnů - zdá se mi to moc brzy na vyčerpání živin.
Lístky neopadávají. Dělám to tak, že zalévám teprve v okamžiku kdy se začnou lehce kroutit na koncích (viz foto o tři příspěvky výš) a i pak se snažím zalít jen minimálně, abych rostlinu nepřelil. Nicméně mám i tak pocit, že by mohla být přelitá (možná špatný substrát, který hodně drží vodu?) - podle toho jak se kroutí okraj vlastního listu.
Lístky neopadávají. Dělám to tak, že zalévám teprve v okamžiku kdy se začnou lehce kroutit na koncích (viz foto o tři příspěvky výš) a i pak se snažím zalít jen minimálně, abych rostlinu nepřelil. Nicméně mám i tak pocit, že by mohla být přelitá (možná špatný substrát, který hodně drží vodu?) - podle toho jak se kroutí okraj vlastního listu.
Co to je za odrůdu? Mně takhle ztmavly u bolivijské duhy a myslím si, že je to normální. Pak mi ale začaly tmavnout i pravé listy a to už bylo z přelití.
Ten substrát nevypadá úplně košer, i když je to rozmazané, vypadá to víc jako nějaká drť než hlína.
Ten substrát nevypadá úplně košer, i když je to rozmazané, vypadá to víc jako nějaká drť než hlína.