Laďa 2020
-
- Stálý člen
- Reputace: 643
- Obrázky: 0
Re: Laďa 2020
To já jedu pěkně na tyrana ať se holky snaží samy za oknem
žádné rozmazlování svícením atd

-
- Stálý člen
- Reputace: 340
Asi je přestěhuju brzo na okno a třeba se rozjedou
navíc si zvyknou na Slunce, když do pár týdnů půjdou do skleníku

-
- Stálý člen
Tak jdu si trochu postěžovat. Aby toho nebylo málo s už tak pomalým růstem od začátku roku, tak se do nich pustili mšice, aby mi nedopřáli ani trochu radosti. Doufal jsem, že když je dám do skleníku, tak se konečně rozjedou (jsou tam asi dva týdny), tak místo toho se na nich začaly šíleně množit mšice. Protože je sobota, tak jsem mospilan nikde nesehnal, mezitím mi vrcholky rostlin žloutnou. Udělal jsem teda jarovou vodu a první polovinu rostlin kompletně omyl. Teď už jen čekám než oschnou a uvidíme, co se bude dít dál. Stojí to letos za prd, achjo 

-
- Stálý člen
Jen abych doplnil informace z června, tak mospilan na mšice jsem vůbec nekupoval. Dvakrát jsem to vzal jarovou vodou. Připadalo mi, jako by to zvládlo vyřídit asi 90 % mšic. Zbytek mšic vyřídily larvy berušek, kterých v té době bylo všude plno. Některé si do skleníku našly místo samy a pár jsem jich donesl. Brzo přidám i pár fotek za posledních pár měsíců.
-
- Stálý člen
Pojďme se podívat na to, jak to od toho května povyrostlo:
1. 6. 2020

6. 6. 2020

24. 6. 2020

28. 6. 2020

6. 7. 2020

17. 7. 2020

27. 7. 2020

18. 8. 2020

6. 9. 2020

Už je z toho docela džungle a těžko se mi k těm v zadu dostává
Chinensky teprve začínají dozrávat..docela pozdě, ale přece jenom. Letos jich zkusím přesadit pár do květináče a třeba to dozraje ještě doma.
1. 6. 2020
6. 6. 2020
24. 6. 2020
28. 6. 2020
6. 7. 2020
17. 7. 2020
27. 7. 2020
18. 8. 2020
6. 9. 2020
Už je z toho docela džungle a těžko se mi k těm v zadu dostává

Chinensky teprve začínají dozrávat..docela pozdě, ale přece jenom. Letos jich zkusím přesadit pár do květináče a třeba to dozraje ještě doma.

-
- Stálý člen
Pro rekapitulaci mám tyto chinensky (teda měl bych mít):
Hnědé:
3x Nagabrain Chocolate
2x Kraken
1x Chocolate Bhutlah CS
1x Fatalii Brown
Červené:
2x Habanero Red
Oranžové:
4x Bhut Orange Copenhagen (BOC)
Ještě bych chtěl poznamenat, že odrůda Kraken roste oproti ostatním do výrazně větší velikosti. To je ten hlavní roztahovák, kvůli kterému se mi tam blbě chodí
a třeba taková odrůda BOC je opět malinká. Všechny čtyři rostliny jsou jak z Hobitova. Tuto zkušenost mám už podruhé. Před pár lety jsem ji měl taky a taky byla zakrslá. Každopádně její oranžové plody se mi líbí, a tak ji mám znovu. Aspoň nezabírá tolik místa. By se tam chuděrky jinak ani nevlezly všechny.
Jedna z těch větších BOC:

Teď bych chtěl zmínit, že mám nejasno v hnědých odrůdách. Tak pokud budete tušit, tak prosím dejte vědět.
Vypadá to, že se mi buď pomotalo označení, nebo chyba u semínek 
Tuto papričku jsem si vzal z keříčku značeného jako Fatalii Brown. Toto Fatalii určitě nebude. Pokud ano, tak mě vyveďte z omylu. Proto se teď snažím zjistit, o co vlastně jde. Spíš mi to připomíná Nagabrain Chocolate.

Nojo, ale jedna ze třech rostlin Nagabrain Chocolate se nepodobá těm dalším dvoum.
1. Nagabrain Chocolate (Tahle se mi nezdá. Nepodobá se na ty další dvě.):

2. Nagabrain Chocolate:

3. Nagabrain Chocolate:

Pak tady je ještě Chocolate Bhutlah CS, ale ta se tvarem těm ostatním hnědým moc nepodobá, a tak usuzuji, že tady by to mělo být správně.

Budu rád, pokud mi řeknete váš názor a pomůžete mi to rozluštit. Zatím se mějte
Hnědé:
3x Nagabrain Chocolate
2x Kraken
1x Chocolate Bhutlah CS
1x Fatalii Brown
Červené:
2x Habanero Red
Oranžové:
4x Bhut Orange Copenhagen (BOC)
Ještě bych chtěl poznamenat, že odrůda Kraken roste oproti ostatním do výrazně větší velikosti. To je ten hlavní roztahovák, kvůli kterému se mi tam blbě chodí

Jedna z těch větších BOC:
Teď bych chtěl zmínit, že mám nejasno v hnědých odrůdách. Tak pokud budete tušit, tak prosím dejte vědět.

Tuto papričku jsem si vzal z keříčku značeného jako Fatalii Brown. Toto Fatalii určitě nebude. Pokud ano, tak mě vyveďte z omylu. Proto se teď snažím zjistit, o co vlastně jde. Spíš mi to připomíná Nagabrain Chocolate.
Nojo, ale jedna ze třech rostlin Nagabrain Chocolate se nepodobá těm dalším dvoum.
1. Nagabrain Chocolate (Tahle se mi nezdá. Nepodobá se na ty další dvě.):
2. Nagabrain Chocolate:
3. Nagabrain Chocolate:
Pak tady je ještě Chocolate Bhutlah CS, ale ta se tvarem těm ostatním hnědým moc nepodobá, a tak usuzuji, že tady by to mělo být správně.
Budu rád, pokud mi řeknete váš názor a pomůžete mi to rozluštit. Zatím se mějte

Myslím, že jsi si prohodil popisky sazenic. Ta s hladkou stěnou vypadá jako fatalka.