Zdravím a po delší pauze se hlásím s dalšími fotkami. Konečně se začíná vybarvovat větší množství plodů. Středeční fičák neustály 2 květináče a odporoučely se k zemi. Naštěstí to rostliny vydržely bez úhony. Většina roslin je ale ted rozcuchaná a ulomila se větev u Cascabelu a Cayenne. Po příchodu z práce jsem pak ještě hodinu vyvazovala větve, aby škody nebyly větší. Cascabel mě docela mrzí, protože na větvi bylo 9 plodů, které jsem se těšila, jak po dozrání naplním. Takže teď mám dilema, zda naplnit ty zelené nebo je rozsekat do omáčky.
Okrasky Bolivian Rainbow i Maui Purple vypadají roztomile.
Z Habanera Orange Devil se stal ještě větší děštník
I ostaní papriky, kterým se nechtělo růst do výšky, zůstaly při zemi, jen se jim zvětšila koruna.
Turks Cap
Habanero Orange
Obsypaná je Cajamarca
Naopak Habanero Ebony Giant vyrazilo neskutečně do výšky, ale odrazilo se to na malém množství plodů
Tenké Cayenny suším rovnou na rostlině
Sladké papriky mi dělají radost. Sklidila jsem jich už dost a stále rostou další.
Ferenc Tender a Banana Sweet
A pokus o bonchi
Ze včerejšího sběru se budou o víkendu vařit omáčky.
Horní řada zleva: Bolivian Rainbow, Turks Cap, Numex Habanero Suave Orange, Aji Benito
Dolní řada: Purple Ufo, Purrira, Cayenne
Ted už zbývá jen držet palce, aby vydrželo teplo a slunečné dny co nejdéle.
pavi 2020
- petr1944
- Stálý člen
- Příspěvky: 51
- Registrován: 16 pro 2019 01:10
- Reputace: 221
- Obrázky: 0
- Bydliště: Votice, 593 m n. m.
Re: pavi 2020
Super
- stankar
- Stálý člen
- Příspěvky: 1364
- Registrován: 06 dub 2012 18:16
- Reputace: 1311
- Obrázky: 0
- Bydliště: Nový Jičín, 285mnm
Re: pavi 2020
Pekna uroda a pestre odrudy Ty ulomene vetve muzes nekdy zkusit privazat zpet, bud se uchyti, a nebo ne. A pokud mas na te ulomene vetvi velke papricky cekajici jen na dozrani, tak je na te vetvi muzes nechat doma a ony se vybarvi. Bonchi je paradni
Stankar s1 | Stankar s2 | Stankar s6 | Stankar s7 | Stankar s8 | Stankar s9 | Stankar s10
stankar1990@gmail.com
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 121
- Registrován: 02 bře 2020 09:47
- Reputace: 435
- Obrázky: 0
- Bydliště: Praha-východ, 236 m n.m.
Re: pavi 2020
Díky za rady. Příště se pokusím ji zachránit a v horším případě nechat na větvi dozrát. Že mě to nenapadlo.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 121
- Registrován: 02 bře 2020 09:47
- Reputace: 435
- Obrázky: 0
- Bydliště: Praha-východ, 236 m n.m.
Re: pavi 2020
Ahoj všichni! I u mě se sezona chýlí ke konci. Ve středu ráno bylo u nás 0,6°C, tak jsem se docela bála, jestli to ještě papriky ustojí.
Některé již bojují z posledních sil a to i proto, že poslední dávku hnojiva dostaly v srpnu.
Okrasky se tváří, že jim nízké ranní teploty nevadí.
zato Aji Benito již mele z posledního
Za největší pracanty letos považuji:
Kardoulu Kampanaki, která stále sype další a další zralé plody
zdatně ji následuje Cajamarca, i když ta už má s dozráváním problém
U Rocota Montufar jsem se pár zralých plodů dočkala
Bohužel Rocoto Peruvian by potřebovalo ještě tak měsíc
Takže už jen nostalgie a vzpomínka na léto nebo raději motivace pro příští sezonu s konstatováním, z tohoto krasavce už nic nebude
A na závěr důkaz, že tuhle sezonu opravdu chybělo sluníčko. Ještě se nestalo, aby takto ve velkém nedozrály borůvky.
Jěště mám dotaz. Jak vyuzít nedozrálé plody? Myslím ty, které jsou již téměř v technické zralosti. Je při použití do omáček patrný rozdíl?
Na sušení se, myslím, nehodí, samotné na jídlo nám tolik nejedou a vyhazovat je, mi bude asi krvácet srdce. Takže beru každou radu.
Některé již bojují z posledních sil a to i proto, že poslední dávku hnojiva dostaly v srpnu.
Okrasky se tváří, že jim nízké ranní teploty nevadí.
zato Aji Benito již mele z posledního
Za největší pracanty letos považuji:
Kardoulu Kampanaki, která stále sype další a další zralé plody
zdatně ji následuje Cajamarca, i když ta už má s dozráváním problém
U Rocota Montufar jsem se pár zralých plodů dočkala
Bohužel Rocoto Peruvian by potřebovalo ještě tak měsíc
Takže už jen nostalgie a vzpomínka na léto nebo raději motivace pro příští sezonu s konstatováním, z tohoto krasavce už nic nebude
A na závěr důkaz, že tuhle sezonu opravdu chybělo sluníčko. Ještě se nestalo, aby takto ve velkém nedozrály borůvky.
Jěště mám dotaz. Jak vyuzít nedozrálé plody? Myslím ty, které jsou již téměř v technické zralosti. Je při použití do omáček patrný rozdíl?
Na sušení se, myslím, nehodí, samotné na jídlo nám tolik nejedou a vyhazovat je, mi bude asi krvácet srdce. Takže beru každou radu.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 121
- Registrován: 02 bře 2020 09:47
- Reputace: 435
- Obrázky: 0
- Bydliště: Praha-východ, 236 m n.m.
Re: pavi 2020
Faboši, díky za radu, vyzkouším. Rocota nám chutnají, rocoto releno nemá chybu. Takže jasně, pokud je kam dávat, tak nevyhazovat. Moje Rocoto Peruvian je zasazené v zemi a má několik šlahounů dlouhých přes 2 m. Na to není doma místo. Možná příští rok zkusím vyset už v lednu.
O víkendu jsem zlikvidovala rajčata a větší část chilli papriček. Teď mě čeká pár dlouhých večerů než to všechno zpracuji.
Tuhle jsem vyhodit nemohla. Ideální adept na bonchi.
Všem hodně zdaru!
O víkendu jsem zlikvidovala rajčata a větší část chilli papriček. Teď mě čeká pár dlouhých večerů než to všechno zpracuji.
Tuhle jsem vyhodit nemohla. Ideální adept na bonchi.
Všem hodně zdaru!
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 18 hostů