Ahoj. Hezká práce a super tvé pokusy s Bonchi. Taky mě to bralo, není to lehké, hodně kytek to nedá a chce to opravdu štěstí a trpělivost. Ze zelených plodů můžeš udělat pastu, já jsem zrovna včera ,,stáčel" srirachu green, kde jsem použil tak třetinu zralých a dvě třetiny zelených nebo zpola vybarvených. Kvašení je třeba nastartovat, já používám syrovátku z jogurtu který udává že dozrává v kelímku. Zajímavý věci najdeš třeba zde. http://nuselskakuchta.blogspot.com/2014 ... racha.html https://www.zkvaseno.cz/duo-jiao-chu-na ... illi-pasta
Erbene díky za odkazy.
Chunanku dělám dle receptu, který je tady na foru. První várky byly s vodkou, ale ted už mám koupené rýžové vino. Udělat ji ze zelených jsem měla obavu, že nebude moc dobrá. Jíme ji totiž jen tak jako medicínu. Tak určitě zkusím půl na půl se zralými. jako startér bych asi mohla použít i nálev z vlastního kysaného zelí.