Se jmenovanými "škůdci" se potýkám také. O miminka se starám denně, ale použití chemie bylo nezbytné.....
Vše začalo invazí slimáků ( pomohla až chemická nástraha FERRAMOL ve formě granulí ), pak si do foliáků našli cestu mravenci ( pomohl až posyp jakýmsi práškem ) - obojí provedeno tak, aby se chemie nedostala přímo k rostlinám. Aby toho nebylo málo, pak se mi na některých rostlinách objevili Svilušky ( zde zafungoval až přípravek Vertimec ).
6m od foliáků je bohužel pole se slunečnicemi, odkud se ta havěť šíří.......nebýt těchto přípravků, sezóna by skončila předčasně...
Diery v paprikách
- MARIO.GREEN
- Nový člen
- Reputace: 1
- Obrázky: 0
Re: Diery v paprikách
Taky nevím.Nic sem nepřisthl ani při činu ani po něm.Semena prořídlé,zakrslé a zčernalé.A jedna díra u vrchu.Míra poškození vnitřku ale byla pokaždé jiná.Myslím,že to leze do papriky zvenku.Mám pařeniště na zahradě.Půl kapie a půl něco co má grády:-))...světe div se provrtaná byla sem tam nějaká ta kapie a jedna jediná Jalapeno na rostlině cca. 10cm co se mě jí zželelo.Co kdyby.Chtěl jsem vidět co se stane.Jsem začátečník.Dokázala alespoň jeden plod.No co už.To je příroda...A v tomhle přípasě potvrzuji náhodu výběru.Chemii taky nehrotím.Šetřim to na jiný hmyzáky(podle mě) bo jinej ekrazit.
- Hami
- Stálý člen
- Reputace: 3
Popisované díry v papričkách způsobují škvoři!!! Těm hajzlíkům capsaicin vůbec nevadí a po jejich invazi je paprička na odpis :-(
- Seminka-chilli.cz
- Mr. Chilli Approved
- Reputace: 45
- Kontaktovat uživatele:
Áno, kapsaicin je abrana chilli papričky proti savcům, ostatní druhy živočichů mohou z vesela hodovat. Ještě dodám, že s dalších požíračů a dělání děr mohou být housenky, černí zakrslí slimáci a před pár dny sem objevil i nějaky druh žížaly zalezlý vnitru papriky, co tam dělala netušímHami píše:Popisované díry v papričkách způsobují škvoři!!! Těm hajzlíkům capsaicin vůbec nevadí a po jejich invazi je paprička na odpis :-(

Jak přiložit fotografie k příspěvku se dočtete: Osobní foto galerie + Základní práce
Klíčení chilli semínek ; Přesazení chilli rostlin ; Problémy při přesazení chilli paprik z RW
www.seminka-chilli.cz - semena chilli papriček
hovori vam nieco pepper weevil? mal to uz niekto ? (dierka v papricke)
- JanaK
- Stálý člen
- Reputace: 757
Já měla loni na paprikách dřepčíky a tyhle potvory - měl by to být Krytonosec čtyřzubý (možná pepper weevil?)
Obojí se mi přemnožilo na řešišnici vysazené vedle papriček. Řežišnici jem postupně zlikvidovala, Krytonosce jsem vysbírala ručně a na Dřepčíky jsem si na záhon nastěhovala škvory. Z celé úrody jsem měla na podzim jen 2 vykousané papričky od škvorů ale na chemii jsem sáhnout nemusela. U mne jsou škvoři i jiní predátoři velice vítaní

Letos jsem zatím Krytonosce nenašla.
- Chozee77
- Stálý člen
- Reputace: 2847
Já je měl loni také,ale nijak sem to neřešil...nebyla to taková kalamita, pár plodů...a housenku jsem měl zelenou a taky pěkně macatou...někde na konci mého loňského vlákna to tam mám vyfoceno...
Vyhodili ho z okna!!! Tůnu... Tůnu??? Tolik toho zas nebylo...
Jára Da Cimrman