z nudy a z důvodu prázdné peněženky jsem drouzdal kuchyní a koukal co bych tak mohl udělat z toho h...a co doma mám.
Jelikož jsem měl chuť na něco slaného laškoval jsem z myšlenkou udělat si Francouzký quiche ale jelikož jsem žabař a nechce se mi dodržovat technologický postup pustil jsem od tohodle nápadu a vydal jsem se vlastní cestou( zaplať pán bůh za to že jsem takovej idiot). Jelikož Anglické prostěedí na mě hodně vplívá šel jsem cestou cookies. Předce slaný cookies jsem ještě v Anglii neviděl tak proč ne. Moje drahá je celiačka takže je recept ve dvou verzích.
Jdeme na to:
Ingredience:
cibule 2ks(cca 120g)
vejce 2ks
chilli 2ks
sýr 50-100g
hl. mouka na váhu vajec( pro ní jsem použil rýžovou)
vegeta 1 lžyčku
oregáno 1 lžičku
máslo 50g
kypřoprach pytel
povidla 1 lžičku
olej
sůl
Postup:
Cibuli jsem nasekal nadrobno a hodil na pánev z trochou soli. Osmažil dozlatova a pak jsem přidal nasekané chilli a po chvíli povidlu a nechal propojit.
Mezitím jsem oddělil bílky od žloutků a z bílků jsem vyšlehal né moc tuhý sníh. Ostatní ingredience jsem smíchal dohromady a po vystidnutí jsem přidal cibuli a nakonec sníh. Troubu jsem si rozpálil na 180°C a plechy vyložil pečícím papírem. Dvoumy šajovými lžiškami jsem nasázel na plech malé hromádky a pak strčil do trouby na 10 minut pro bezlepkovou verzi a nomální tak 15. Výsledek je velice překvapivý a cookies jsou poměrně nadýchaný.
Ty hladký jsou bezlepkový.Mymochodem nenáidím bezlepkové vaření!!! Nic nedrží pohroadě.
AŤ PÁLÍ!!!