Čím dříve květ utrhneš, tím méně do něj bude investovat rostlina živiny....
Přeju pěknou sklizeň, budeš mít moc fajn výsledky...
Chilli.tk
First chilli season 2012
- pepinocze
- Nový člen
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
Re: First chilli season

Podle rad od zkušených se stále snažím trhat květy, ale začínají nasazovat v takovém množství, že se to nedá uhlídat.
Tak a teď něco na ukázku, jak vlastně teď vypadají ty moje mršky. Sorry za kvalitu (foceno mobilem).

Tak to jsou rostlinky, které mám v práci na okně:
Twilight
Bolivian Rainbow
No name - asi nějaké jalapeňo (od přítelkyně z práce, dávají tam tyto papričky plněné čímsi na salátové stoly)
Medusa - tahle mrška se mi moc líbí, je to krásný malý keřík
... a tady celkový pohled (2x Bolivian Rainbow, 2x Twilght, 1x NoName, 1x Medusa)
Kytky v práci mají od 50 do 60 cm, tak jim dám ještě tak měsíc na růst a potom je už nechám nasadit květy.
-------------------------------------------
Tak a teď něco z domova:
Celkový pohled na okno
zleva: NoName, Twilight, Chinese Multi-color, Pequin, Black Pearl, Bolivian Rainbow, 2x Black Pearl
Tak to je všechno. Doma ty kytky rostou o poznání pomaleji než v práci. Možná to je těma truhlíkama, nebo možná tím, že přítelkyně nechá celou noc otevřenou ventilačku. Snad dorostou a ustojí toto nelidské zacházení

Kdyby někdo měl nějaký nápad, tak uvítám jakoukoli radu, jak to vyladit. Je to přeci jen můj první rok, ale dokonale mě to chytlo.
Tak pěstování zdar a ať to pálí.

- pepinocze
- Nový člen
Re: First chilli season 2012
Tak tu je další menší update po 14 dnech. Přestal jsem už stříhat květy, protože rostliny mají už k 80 cm. Všechno už kvete a vypadá to moc pěkně.
V kanceláři na okně:
Medusa

...a už kvete

...a už má první papričky

2 x Bolivian Rainbow
... ta menší byla vícekrát zastřižená, zase je ale hustší a košatější

...už taky kvetou, ale zatím žádné plody

No Name (zřejmě nějaké Jalapeno)

květ

... a zárodek první papričky

2 x Twilight

...a květ

... a celkový pohled

Domácí zahrádka:
3 x Black Pearl a Bolivian Rainbow

Pequin, Chinese Multi-color, Twilight, No Name (zřejmě Jalapeno)

... a celkový pohled

Zdá se mi, že ty rostlinky v truhlíkách rostou nějak pomalu, příště už jedině květináče
Květy to nasazuje ve strašně velkém množství, ale pochybuju, že by to ta kytka utáhla. Už mě to nebaví pořád trhat, tak už to asi pustím na květ jako v práci a uvidíme, jestli z toho něco bude.
Měl bych získat ještě dvě sazenice Habanera red a 2 sazenice Naga Morich. Akorát netuším, kam to všechno dám. Místa je málo a balkon bohužel nemám.
Taky jsem dostal od kamaráda nějaká další semínka: Numex Twilight, Habanero Red Savina, Filius Blue a nějaké malé zákrsky - Má cenu to ještě teď dávat klíčit?
V kanceláři na okně:
Medusa
...a už kvete
...a už má první papričky

2 x Bolivian Rainbow
... ta menší byla vícekrát zastřižená, zase je ale hustší a košatější
...už taky kvetou, ale zatím žádné plody
No Name (zřejmě nějaké Jalapeno)
květ
... a zárodek první papričky

2 x Twilight
...a květ
... a celkový pohled
Domácí zahrádka:
3 x Black Pearl a Bolivian Rainbow
Pequin, Chinese Multi-color, Twilight, No Name (zřejmě Jalapeno)
... a celkový pohled
Zdá se mi, že ty rostlinky v truhlíkách rostou nějak pomalu, příště už jedině květináče

Květy to nasazuje ve strašně velkém množství, ale pochybuju, že by to ta kytka utáhla. Už mě to nebaví pořád trhat, tak už to asi pustím na květ jako v práci a uvidíme, jestli z toho něco bude.
Měl bych získat ještě dvě sazenice Habanera red a 2 sazenice Naga Morich. Akorát netuším, kam to všechno dám. Místa je málo a balkon bohužel nemám.
Taky jsem dostal od kamaráda nějaká další semínka: Numex Twilight, Habanero Red Savina, Filius Blue a nějaké malé zákrsky - Má cenu to ještě teď dávat klíčit?
- pepinocze
- Nový člen
Tak je tu po třech týdnech menší update, u většiny rostlin se už objevily první plody:
Medusa se už rozjela docela pěkně a pár plodů už jde mírně do červena:

Bolivian Rainbow po ručním opylení štětečkem už taky pěkně jede:

Tohle jsem si myslel, že jalapeno, ale nakonec to je asi cayenne. Je to zatím nejplodnější rostlina, napočítal jsem 37 papriček a každá má od 5 do 8 cm
:

A tohle je twilight, ten nasadil plody jako poslední, ale už tam má asi taky 10 papriček a další už budou vykukovat:

Tak to byly kytičky, co mám v práci na okně. Ty, co mám doma byly menší a pustil jsem je na květ teprve před pár dny, takže ty vyfotím příště (jestli tedy bude vůbec co fotit).
Tak se zatím mějte a přeji všem hodně pěstitelských úspěchů
Medusa se už rozjela docela pěkně a pár plodů už jde mírně do červena:
Bolivian Rainbow po ručním opylení štětečkem už taky pěkně jede:
Tohle jsem si myslel, že jalapeno, ale nakonec to je asi cayenne. Je to zatím nejplodnější rostlina, napočítal jsem 37 papriček a každá má od 5 do 8 cm

A tohle je twilight, ten nasadil plody jako poslední, ale už tam má asi taky 10 papriček a další už budou vykukovat:
Tak to byly kytičky, co mám v práci na okně. Ty, co mám doma byly menší a pustil jsem je na květ teprve před pár dny, takže ty vyfotím příště (jestli tedy bude vůbec co fotit).
Tak se zatím mějte a přeji všem hodně pěstitelských úspěchů

-
- Nový člen
- Kontaktovat uživatele:
moc moc pěkné, hlavně Medusa se mi líbí
jen tak dál 

- pepinocze
- Nový člen
Jo, ta je moc pěkná, až mě to překvapilo, kolik papriček to nasadilo a stále se další klubají. Je to malej keřík, ale skvěle plodí a taky se sám krásně větví.SilencioCZ píše:moc moc pěkné, hlavně Medusa se mi líbíjen tak dál
-
- Nový člen
- Kontaktovat uživatele:
Já mám doma Malaguetu a taky jsem byl překvapen, jakej udělala malinkej keříkpepinocze píše:Jo, ta je moc pěkná, až mě to překvapilo, kolik papriček to nasadilo a stále se další klubají. Je to malej keřík, ale skvěle plodí a taky se sám krásně větví.SilencioCZ píše:moc moc pěkné, hlavně Medusa se mi líbíjen tak dál