Asi to opravdu bylo štěstí začátečníka, za dobrou úrodu vděčím vám, bez vašich rad bych vypěstoval tak leda houby....

Omlouvám se že píšu po tak DLOUHÉ době, od září až do prosince bylo strašně málo času

.
Z úrody 2018 jsem uvařil několik omáček (meruňkovou, švestkovou a rajčatovou). Velmi mě zaujal recept na chu nan pastu od Tea Racera, je super. Zavařil jsem par skleniček chilli ve sladkokyselém nálevu + dvě skleničky "pálivé zeleniny", vůbec nevím jaké to bude. Dal jsem do toho různé druhy zeleniny a nakrájené habanero red, snad to bude k jídlu

. Zbytek papriček jsem zamrazil, po rozmrazení mají trochu jinou strukturu, ale pro vaření to podle mě vůbec nevadí.
Něco málo fotek:
Meruňková omáčka:
Švestková omáčka:
Rajčatová omáčka:
V druhé polovině září, mi žačalo žloutnout a opadávat habanero red a ring of fire, vůbec jsem nevěděl proč

, když jsem pak na podzim kytky likvidoval, našel jsem v kořenovém balu pár bílých larev (bohužel nemám foto) nesetkal jste se s tím někdo ??
Pokoušel jsem se udělat ze dvou rostlinek bonsai, bohužel jsem asi udělal někde chybu a ani jedna to nepřežila.

. Třeba se to letos na konci sezony povede

.
Mám ještě jednu otázku.. V létě jsem v jedné Třeboňské restauraci dostal k řízku čerstvé chilli papričky, hrozně moc mi chutnaly. Vypreparoval jsem semínka, že si je vypěstuji.. Bohužel semínka jsem po cestě domů někde vytratil a teď mám prd. Chutnaly trochu po ovoci (citrusech) a pal byl velmi slabý. Nevíte někdo co by to mohlo být zač ?

Na sezónu 2019 se chystám, příští týden už asi něco vyseji. Zatím se mějte hezky