zpracování sušených papriček

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
Uživatelský avatar
Xeelee
Nový člen
Příspěvky: 11
Registrován: 01 led 2012 03:37
Reputace: 0
Obrázky: 0
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
Kontaktovat uživatele:

Re: zpracování sušených papriček

Příspěvekod Xeelee » 07 led 2012 01:50

Co dokáže chilli i jiný tvrdší koření rozemlít na prášek?

Tibor
Nováček
Příspěvky: 1
Registrován: 07 led 2012 21:45
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: zpracování sušených papriček

Příspěvekod Tibor » 07 led 2012 21:55

Ja si nelamem hlavu so spracovanim vysusenych papriciek. Jednoducho ich polamem a skladujem ich v nadobke. Pouzivam ich v takom stave hlavne do nedelnej obednajsej polievky, alebo aj inak podla chuti. :chilli11:

-- 07 led 2012 22:01 --

Ahoj - v prvom rade ich musis mat vyborne vysusene. Ak su vyborne vysusene, skus ich pomliet na klasickom kavovom mlynceku. Ale musis davat pozor, aby Ti to nezhorelo. Inak - podla mojho nazoru vobec nie je potrebne mliet chilli az na prasok - staci ich perfektne vysusene polamat na drobne kusky. Ja to tak robim a je to super :chilli:

Uživatelský avatar
Xeelee
Nový člen
Příspěvky: 11
Registrován: 01 led 2012 03:37
Reputace: 0
Obrázky: 0
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
Kontaktovat uživatele:

Re: zpracování sušených papriček

Příspěvekod Xeelee » 07 led 2012 22:20

Tibor: Mně ale nejde jen o chilli.

zodyac
Stálý člen
Příspěvky: 145
Registrován: 05 čer 2011 11:42
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: zpracování sušených papriček

Příspěvekod zodyac » 08 led 2012 19:08

No bud mlyncek alebo klasicky v drvicke u nas sa to vola maziar vyzera to takto http://slnieckova.sk/p/maziar-na-bylinky/" onclick="window.open(this.href);return false;

Forkys
Nový člen
Příspěvky: 14
Registrován: 10 kvě 2011 22:04
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: zpracování sušených papriček

Příspěvekod Forkys » 11 led 2012 12:22

Drtím v žulovém hmoždíři s hrubými stěnami i tloukem a jde to líp, než v mosazném. Možná by stála za pokus laboratorní třecí miska.
Bude to vostrý...

Uživatelský avatar
rozbithlavu
Nový člen
Příspěvky: 7
Registrován: 29 úno 2012 16:34
Reputace: 0
Obrázky: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: zpracování sušených papriček

Příspěvekod rozbithlavu » 29 úno 2012 18:28

Já jsem doma našel tak 30 let starý ruční mixer a je super. Na jemný prášek rozemele tak za 1 minutu. Je to AKA Electric RG-28....takže pokud někdo sháníte něco na rozemletí, zeptejte se třeba babičky, je pravděpodobné, že ho může mít:)

-- 29 úno 2012 18:29 --

a tím ruční samozřejmě nemyslím s manuálním pohonem

Uživatelský avatar
HCST
Stálý člen
Příspěvky: 64
Registrován: 27 pro 2010 17:19
Reputace: 0
Obrázky: 0
Bydliště: Uh. Hradiště

Re: zpracování sušených papriček

Příspěvekod HCST » 29 úno 2012 21:12

Obrázek
Obrázek
Obrázek
:chilli:

kouhen
Nový člen
Příspěvky: 7
Registrován: 12 dub 2012 08:40
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: zpracování sušených papriček

Příspěvekod kouhen » 13 dub 2012 07:56

mele se i se semínkama? a nespálí se ten chilli prášek tim třením v tom strojku? :firy:


Zpět na „Začátečnický koutek“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů