Ahoj všichni chillenci, jakož i přátelé střídmého palu. Tak si říkám, že je potřeba tak nějak zakončit letošní snažení zde. Nějaký čas nebylo moc co psát, sklidil jsem poměrně brzy a ač obklopen chilli třeba v práci ve vrátnici, nebo na okně jsem od něj tak trochu odpočíval. Teď se nacházím dva dny před koncem týdenní předvánoční návštevy rodiny a tak posílen, už pomalu přemýšlím jak využiju hustě položené sváteční šichty k tomu ,abych už naposled prohrábl Pandoru a vybral finální výběr krásek, které chci vyzkoušet, zdatných plodnic, které mám v oblibě i pár fantasmagorických super novinek. Taky jsem hodně přemýšlel kam a jak se posunout, ale dospěl jsem k závěru, že tomu nechám volný průběh a nebudu nic lámat přes koleno.Rozhodně však vynechám experimenty při výsadbě jako kokos a dokonce nebudu ani přepíkat substrát, vloni mě to vytrestalo. Výsadba, jakož poměrně choulostivá věc, není mým oblíbeným článkem, jo .....když už se jednotlivé rostlinky přepichují do svých jogurťáků to už je jiná píseň. Jako výchozí datum, jsem si určil Tři krále, takže do té doby se budu věnovat tomu, abych přežil svátky v zaměstnání, mám to pěkně nahuštěný a přitom budu rozjímat a plánovat výsev a další náleŽitosti okolo chilli. Tak to by byl asi předposlední příspěvek do tohoto vlákna, které se, jakož i celý rok 2018 už brzy stane jen součástí historie. Zbývá příště vložit přání pěkných a klidných Vánoc a Péefku do roku 2019 a hledět směle do budoucnosti a sbírat síly k zápasu s nejistými klimatickými prognózami. Takže chilli zdar, pěkný zbytek adventu a ještě se letos ozvu.