a tohle není vyjímečně OMOva ruka


7 Pot Brain Strain x Carolina Reaper



no tak to je plnotučná odpověď,jako od Magdaleny Dobromily,jen jak bude chvilka,proběhne testovací várka,teď je to dost nestíhačka,na servise od nevidim do nevidim,do toho ta změna počasí,takže venkovní kytky budu muset ukončit o prodlouženém víkendu,naštěstí v chilli domku to sice pomalu,ale jede,...a ta planá výhružka s tím krájením superhotů,víš že to bych nikomu nepřenechalErben61 píše: ↑24 zář 2018 07:43Cha,chacha, to je hooodně dobrej a silnej argument. Tak dobrá, žádná věda to není, myslím že jde spíš o nápad. Často si nakládám na minutky do omáček, tak mě napadlo a to celkem v kuchařský branži funguje, že jak jsme si minutky připravovali dopředu třeba na zájezd, vlastně jako hotovku, co kdybych to obrátil. A šáhnul jsem do klasiky všech českých klasik do svíčkové na smetaně.
Tak tedy recept:
1 velký celer, přiměřeně peržele, přiměřeně mrkve, přiměřeně cibule. Orestuješ, zaliješ trochou vody, divoký koření ( celý pepř, bobkáč, nové koření.)
nešetřit, ale taky nepřehnat, dva citrony nakrájené na kolečka, jeden a půl oloupaný, půlka i s kůrou. Přidáme zkaramelizovaný cukr, sůl a ocet. Rozdusíme, hlídáme vodu a v závěru přidáme chilli. Ta slovní hříčka nabízí 7 pod tak jsem tam dal tedy 7pod žlutou kukačku a ještě několik žlutých chilli potvor středního palu. Chilli dávám do omáček většinou vypeckované. No a pak to dochutíme, tedy přidáme případně trochu třeba soli, nebo trochu citronový štávy a rozmixujeme, přecedíme přes jemný síto. Chuť každý dobře jistě zná, vtip je v tom, že musí být silná, koncentrovaná a vyvážená. Vyzkoušel jsem a nemá chybu.
Když si touhle omáčkou naložíš maso, pak ho jenom opečeš, přidáš lžíci omáčky, trochu smetany nebo stříkneš šlehačkou, máš minutkovou svíčkovou ala Erb a můžeš si, pokud ti to tvá vele eko natur vtipná žena dovolí dát k tomu třeba tři plátky houskovýho knedlíčku.
No a to je celkem celá věda, tedy žádná věda, jak říkám vtip je asi jenom v tom nápadu.
Jinak je to asi jako s tvojí vepřovkou ve skle, kterou jsem ukořistil na vypalováku. Dobrý věci chilli nezkazíš. Dovezl jsem ji synovi a ten se mohl užrat, ale měla asi docela sílu, sháněl se po sádle, aby si to štavnatý masíko podmázl, by prej mu to líp klouzalo. Ani jsem neolízl kůrku.Sežrali to s kámošem, když ladili motorku. Well dost keců, chilli a klasické kuchyni zdar a napiš jak ti to chutnalo, pokud do toho půjdeš.![]()
![]()
![]()
nic složitého,žádný plazmový reaktor...na zavaření vybírám kvalitní kýtu od prověřeného zdroje,přidám tak 1/5plecka aby to nebyla sušenka,nakrájet na malé kostky 3-4cm, na sklenici 325ml 2ks Haba Red Savina rozpůlené,pár kuliček pepře,1 koule nového koření,posolit čuně,ne příliš,a po natlačení do sklenic dvojnásobná strilizace po 24hodinách...jo a před uzavřením do každé sklenice 0,5dcl vody,zbytek pustí masisko....jinak jsem zkoušel i přidat bylinky různých druhů a nikdy to nedopadlo zle,je to trochu pokus při každém závaru,ale ten základ je asi takto
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host