
Jak naředit - snížit pálivost
- UrdnotWrex
- Nový člen
- Příspěvky: 6
- Registrován: 25 kvě 2017 16:35
- Reputace: 2
- Obrázky: 0
Jak naředit - snížit pálivost
Ahojte, letos jsem vyrobil svou první pastu Chu-nan podle TeaRacerova receptu (díky chlape
), ale nějak jsem nedomyslel, že kombinace chilli, česneku a zázvoru spíš než k útlumu zavelí k nárůstu palu. A tak jsem bezelstně zamíchal Morugu, Nagu a pár Karolínek a vyrobil takové peklo, že mi i půl čajové lžičky dělá díru do žaludku (hořící hubu ani tu druhou díru neřeším, ale zapíchnuté kopí v žaludku mi nedělá dobře). A tak hledám způsob, jak a čím to trochu naředit, aby se to dalo jíst a zároveň se nezničila skvělá chuť. Nemáte zkušenosti?


Co hřeje dnes, bude hřát i zítra.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1754
- Registrován: 21 pro 2016 12:53
- Reputace: 2977
- Obrázky: 0
- Bydliště: Tlustovousy
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak naředit - snížit pálivost
Jedině udělat další várku z něčeho daleko méně pálivého a smíchat. BTW - nezdá se mi, že by dané ingredience zvýšily pal, zde si myslím, že je to tím, že se při výrobě určitě rozdrtila nějaká semínka. Kromě toho to může být dáno i kombinací použitých superhotů - každý má jiný charakter palu. Ale to je můj názor, může to být i jinak. Uvidíme, co napíší ostatní
- OMO
- Stálý člen
- Příspěvky: 2226
- Registrován: 03 říj 2012 19:03
- Reputace: 3122
- Obrázky: 0
- Bydliště: Uh. Hradiště
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak naředit - snížit pálivost
Morugu, Nagu a pár Karolínek ... mluví za vše. Kup si kilo červených kápií a řízni to tím.
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
- UrdnotWrex
- Nový člen
- Příspěvky: 6
- Registrován: 25 kvě 2017 16:35
- Reputace: 2
- Obrázky: 0
Re: Jak naředit - snížit pálivost
Kdysi jsem někde četl o rozvařené nebo pečené a rozmixované cuketě nebo lilku jako "bezchuťovém" nosiči, ale nemůžu to teď nikde najít. Nicméně jste mě s těmi kapiemi přivedli na myšlenku je nejdřív ugrilovat, aby změkly a byly víc chuťově neutrální. Díky moc!
Co hřeje dnes, bude hřát i zítra.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5596
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9550
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak naředit - snížit pálivost
Naředit, tak jak tu píší, kapie, jalapena, cosi nepálivého. Pal chunan pasta malinko ubere a vyzdvihne chut.... ale pokud jsi tam dal vraždy, bude to vražda... proste dávej méne a déle to vydrží. 

- UrdnotWrex
- Nový člen
- Příspěvky: 6
- Registrován: 25 kvě 2017 16:35
- Reputace: 2
- Obrázky: 0
Re: Jak naředit - snížit pálivost
S Morugou i Nagou mám zkušenosti, takže jsem zradu nečekal. Tak to svedu na Karolinu, stejně mi z té party chutná nejmíň
. Koupím kapie a jdu na to. Příští rok budu vysazovat červené Habanera, tak použiju ty.
Co hřeje dnes, bude hřát i zítra.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5596
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9550
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak naředit - snížit pálivost
Je to o zkusenostech, chutích, preferencích, ale uplne na pohodu, proste dávej méně... 

Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti